Φθορές στα παραδοσιακά μαρμάρινα και ξύλινα παγκάκια της πλατείας Μιαούλη

Στη δίνη της καταστροφής ασυνείδητων

Ανεξίτηλες… φθορές έχουν προκληθεί στα παραδοσιακά παγκάκια της πλατείας Μιαούλη στην Ερμούπολη της Σύρου, αφού ασυνείδητοι χωρίς σκέψη και ντροπή έχουν προχωρήσει σε “επιθέσεις” με μπογιές, μαρκαδόρους και σπρέι.

Ειδικότερα, τα μαρμάρινα τμήματά τους, έχουν μετατραπεί δυστυχώς σε “καμβά” εκτόνωσης αγνώστων, οι οποίοι παραβλέποντας συστηματικά την αξία της ύπαρξής τους στην πλατεία, αλλά και το γεγονός πως βρίσκονται σε ένα μεγάλο αρχιτεκτονικό μνημείο, προβαίνουν σε κινήσεις αχαρακτήριστες.

Παράλληλα, φθορές έχουν δεχτεί και τα ξύλινα μέρη τους, τα οποία επίσης, έχουν συντηρηθεί υποτυπωδώς με τη μπογιά να έχει “κυλήσει” και στις μαρμάρινες βάσεις τους.

Οφείλουν όλες οι πλευρές που είναι υπεύθυνες για τον δημόσιο χώρο, τη φροντίδα του αλλά και τον σεβασμό προς αυτόν και κατ΄ επέκταση των συνανθρώπων τους και του τόπου που μένουν, να δείξουν στο εξής ώριμη συμπεριφορά υπεύθυνων ατόμων που απαρτίζουν μία τοπική κοινωνία. Απαραιτήτως, πρέπει να μπει τέλος σε καταστροφικές κινήσεις της δημοτικής και δημόσιας περιουσίας.

 

Ετικέτες: