Σε πρώτο πλάνο το κυκλοφοριακό και η έλλειψη χώρων στάθμευσης, με αφορμή και το κλείσιμο της οδού Σταματίου Πρωίου

“Πνίγεται” η παραλιακή ζώνη από μηχανές

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά το μείζον πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης στην Ερμούπολη, με αφορμή το κλείσιμο της οδού Σταματίου Πρωίου, για την εξέλιξη των απαραίτητων εργασιών στο πλαίσιο του έργου του Open Mall.

Ειδικότερα, η παραλιακή ζώνη “σηκώνει” το βάρος της στάθμευσης και συνολικά τον όγκο των δικύκλων, αφού δεν υπάρχει το περιθώριο αξιοποίησης του πρώτου τμήματος της οδού Σταματίου Πρωίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της Ερμούπολης το τρέχον διάστημα.

Συγκεκριμένα, εξαιτίας της μη ύπαρξης διαθέσιμων parking, γεμίζουν ασφυκτικά οι υπάρχουσες θέσεις στο παραλιακό μέτωπο - όπως και το περιθώριο του δρόμου - απέναντι από το κατάστημα “Ροδιά”, όπως επίσης, οδηγοί έχουν σταθμεύσει στη στροφή στο τέλος της οδού Χίου, αλλά και εντός του πεζόδρομου της οδού Θυμάτων Σπερχειού.

Σημειώνεται πως σε κάθε νέο αποκλεισμό δρόμου, το πρόβλημα του κυκλοφοριακού θα “πρωταγωνιστεί” αρνητικά, από τη στιγμή που καμία Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπίσει συνολικά τη συγκεκριμένη υπόθεση. Πρόκειται για ένα από τα βασικά προβλήματα του ιστορικού κέντρου για το οποίο οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα αξιολογηθούν αυστηρά όσον αφορά τις προτάσεις τους για την Ερμούπολη, αφού δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αδράνειας απέναντι στον “εφιάλτη”.