Χωρίς τσιμεντοστρώσεις και κάδους απορριμμάτων η συγκεκριμένη περιοχή της Σύρου

Ξεχασμένος ο οικισμός του Αγίου Κωνσταντίνου

Την πλήρη εγκατάλειψη αντικρίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου, αφού ο οικισμός τους επί πολλά χρόνια δεν έχει δεχθεί εργασίες αποκαταστάσεων και γενικότερης φροντίδας.

Συγκεκριμένα, αρκετοί κάτοικοι έχουν επισημάνει κατ΄ επανάληψη την επικινδυνότητα που υπάρχει σε ορισμένα σημεία του δρόμου, καθώς τμήματα της τσιμεντόστρωσης έχουν υποχωρήσει και αποκολληθεί, ενώ για πάρα πολλά έτη δεν έχουν αναπτυχθεί “επουλωτικές” εργασίες. Η ανηφορική διαδρομή καθιστά ακόμη δυσκολότερη τη διέλευση των οχημάτων όταν πέφτουν σε λακκούβες, ενώ απαιτείται η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στο σημείο που σήμερα υπάρχουν κολωνάκια.

Επιπρόσθετα, παράπονα εκφράζουν οι κάτοικοι της περιοχής και για την απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων, την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι και αδυνατούν να διανύουν μεγάλες αποστάσεις από τα σπίτια τους. Αν και η αρμόδια πλευρά έχει αναφέρει πως η απομάκρυνσή τους έγινε καθώς ήταν αδύνατη η αποκομιδή των απορριμμάτων σε ανηφορικό σημείο, ωστόσο, δυστυχώς δεν έχει φροντίσει για εναλλακτική λύση.

Για όλα τα παραπάνω, απαιτείται άμεσα να μεριμνήσει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.