Στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης και στο αναπλασμένο τμήμα της οδού Σταματίου Πρωίου

“Βροχή” από κολωνάκια και συνεχής αισθητική υποβάθμιση

Με αμείωτο ρυθμό ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης τοποθετεί πλαστικά πορτοκαλί κολωνάκια στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, το οποίο χρονιά με τη χρονιά υποβαθμίζεται αισθητικά, από την ανυπαρξία πολιτικής βούλησης για λήψη μέτρων που θα ανακουφίζουν από το κυκλοφοριακό.

Ειδικότερα, στο προσφάτως αναπλασμένο τμήμα της οδού Σταματίου Πρωίου, στο οποίο διαμορφώθηκαν ράμπες ΑΜΕΑ και ορθώς, για την απρόσκοπτη μετακίνηση συνανθρώπων μας με κινητικά και άλλα προβλήματα, τοποθετήθηκαν κολωνάκια που “πνίγουν” κυριολεκτικά τον δρόμο. Ασχέτως της σκοπιμότητας να προστατευθούν οι ράμπες των ΑΜΕΑ από την παράνομη κατάληψή τους από οχήματα, το κέντρο της Ερμούπολης υποβαθμίζεται συνεχώς από αισθητικής άποψης, αφού η ανυπαρξία αποτελεσματικών μέτρων για την πόλη, έχει οδηγήσει στη λύση… των κολωνακίων.

Όπως πολλάκις έχει αναφερθεί σε σχετικά φωτορεπορτάζ της εφημερίδας, η επόμενη Δημοτική Αρχή, θα κληθεί απαραιτήτως να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη κατάσταση, αφού το κυκλοφοριακό σήμερα, αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την Ερμούπολη.