Νέα γκράφιτι και συνθήματα σε γειτονιές της Ερμούπολης και του ιστορικού κέντρου

Με αμείωτο ρυθμό η ασυνειδησία και η καταστροφή

Συνεχίζεται ο κύκλος καταστροφών και αισθητικής υποβάθμισης της Ερμούπολης και του ιστορικού κέντρου, αφού σε διάφορα κτήρια, νέα συνθήματα και γκράφιτι, προδίδουν την αδιαφορία νέων για την αρχιτεκτονική κληρονομιά.

Ειδικότερα, με σπρέι έχει βαφτεί μεγάλο μέρος του τοιχίου που περιβάλλει το κηπάριο μπροστά από τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, καθώς επίσης και μεγάλο τμήμα του πετρόχτιστου τοίχου στην παιδική χαρά της Μεταμόρφωσης, όπως όμως και στην είσοδο του χειμερινού σινεμά. Παράλληλα, καμβά για… εκτόνωση νέων φαίνεται δυστυχώς πως αποτελεί και η εξωτερική επιφάνεια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, αλλά και το μικρό κηπάριο της πλατείας Σταύρου Βαφία, όπως και τοίχος κληροδοτήματος της περιοχής.

Σοβαρές φθορές καταγράφονται βέβαια και σε μεγάλο αριθμό νεοκλασικών κατοικιών της Ερμούπολης, γεγονός που μαρτυρά την καταστροφική μανία αγνώστων.

Αν και η προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης “τραβά” το βλέμμα όλων των επισκεπτών, ωστόσο, δυστυχώς, ορισμένοι ντόπιοι νέοι, αδιαφορούν παντελώς για τα κτήρια, “θίγοντάς” τα συνεχώς με σπρέι, τα οποία για να φύγουν χρειάζονται συνήθως εργασίες ήπιας αμμοβολής.

 

Ετικέτες: