Διήμερος καθαρισμός στις τουαλέτες της οδού Ανάφης, εξαιτίας ενεργειών ασυνείδητων πολιτών

Απομακρύνθηκε ο “εφιάλτης” των σπρέι

Δύο 24ωρα απαιτήθηκαν για τον καθαρισμό των δημοτικών τουαλετών της οδού Ανάφης, πλησίον του πεζόδρομου της Ερμούπολης, οι οποίες κυριολεκτικά είχαν “πνιγεί” στα γκράφιτι, αφού άγνωστοι με σπρέι συνεχίζουν ανενόχλητοι το καταστροφικό έργο τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί πολλές φορές σε δημόσιες συνεδριάσεις από την αρμόδια αντιδήμαρχο, Αγγελική Πρίντεζη, οι συγκεκριμένες ενέργειες υποβαθμίζουν αισθητικά το σημείο, από το οποίο διέρχονται αρκετοί πολίτες και το καλοκαίρι επισκέπτες, ενώ επιπλέον, “υπαγορεύουν” στους εργάτες καθαριότητας να αφιερώνουν πολύ χρόνο για τον καθαρισμό τους.

Όλα αυτά, σε μία περίοδο που το νησί έχει δεχθεί αρκετό κόσμο, ενώ δεν διαθέτει και αρκετό προσωπικό στην αρμόδια Υπηρεσία, η οποία πασχίζει για να διατηρεί τους δημόσιους και δημοτικούς χώρους καθαρούς.

Πρέπει να σημειωθεί πως για την απομάκρυνση των σπρέι, οι εργάτες χρησιμοποιούν ισχυρά χημικά προϊόντα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους. Ως εκ τούτου, η ασυνειδησία πρέπει να λάβει τέλος στο νησί και ο δημόσιος χώρος να προασπίζεται από όλους.

 

Ετικέτες: