Αναμένεται η επισκευή του δορυφορικού οχήματος για να ομαλοποιηθεί η περισυλλογή στην περιοχή, όπισθεν της Κοίμησης

Πρόβλημα στην αποκομιδή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο

Παράπονα έχουν εκφράσει οι κάτοικοι της περιοχής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, όπισθεν Ι.Ν. Κοιμήσεως, καθώς υπάρχει πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων τον τελευταίο έναν μήνα.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις της αρμόδιας αντιδημάρχου Καθαριότητας, Αγγελικής Πρίντεζη, το μικρό δορυφορικό όχημα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης έχει υποστεί βλάβη και αναμένεται άμεσα η επισκευή του. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μην μπορεί να γίνει ομαλά η αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων από το σημείο, αφού δεν χωράει μεγάλο απορριμματοφόρο και να διαμορφώνονται “βουνά” από απορρίμματα. Για την προσωρινή διαχείριση της κατάστασης και δεδομένου του όγκου, έχει μεταφερθεί κι ένας πράσινος κάδος.

“Εδώ και ενάμιση μήνα έχει χαλάσει το δορυφορικό όχημα του Δήμου, το μικρό για την αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων από την πόλη. Αυτό το διάστημα η αποκομιδή γίνεται με απορριμματοφόρο όχημα το πρωί, με τους συνεργάτες μας να “τραβούν” τους κάδους από τη βάση τους μέχρι το σημείο που χωρά το απορριμματοφόρο. Μιλάμε για μεγάλο κόπο των συνεργατών μας και τους ευχαριστώ γι αυτό”, αναφέρει η κ. Πρίντεζη, η οποία εξηγεί ταυτόχρονα πως, “δυστυχώς δεν γίνεται αποκομιδή το απόγευμα και γι αυτόν τον λόγο μεταφέραμε προσωρινά έναν πράσινο κάδο ώστε να μην είναι τα απορρίμματα κάτω στον δρόμο”.

Αναφορικά με την επισκευή του μικρού φορτηγού, η ίδια επεσήμανε πως, “Έχουμε προμηθευτεί τα ανταλλακτικά για το δορυφορικό όχημα και εντός των ημερών θα γίνει η επισκευή του. Άμεσα ελπίζουμε πως θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση”.