Μαύρισαν” μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα τα επιπλέον τμήματα των πεζοδρομίων στην οδό Σταματίου Πρωίου

Πεζοδρόμια Ομόνοιας… στην Ερμούπολη Σύρου

Κάκιστη εντύπωση, αλλά και ποικίλα αρνητικά σχόλια προκαλεί η εικόνα των νέων τμημάτων των πεζοδρομίων στην οδό Σταματίου Πρωίου, καθώς μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την τοποθέτησή τους, θυμίζουν χιλιοπερπατημένα πεζοδρόμια στην Ομόνοια της Αθήνας.

Αν και στο πλαίσιο του έργου του Open Mall, η εν λόγω επέκταση στον συγκεκριμένο δρόμο έχει βελτιώσει την κατάσταση καθώς απομακρύνθηκαν οχήματα και μηχανές μπροστά από τις εισόδους των εμπορικών καταστημάτων, ωστόσο, η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκε “γέννησε” νέα προβλήματα.

Ειδικότερα, οι νέες πλάκες που χρησιμοποιήθηκαν, αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι κακής ποιότητας, καθώς σε διάστημα μόλις δύο μηνών, έχουν “μαυρίσει”, σε βαθμό τέτοιο, που τα παλαιά τμήματα των πεζοδρομίων, να δείχνουν πιο καθαρά.

Η κατάσταση είναι απερίγραπτη δε και σε ό,τι αφορά τα τμήματα των οδηγών όδευσης και των ραμπών, τα οποία παραπέμπουν σε εικόνες δρόμων της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή που η πόλη πασχίζει να αναβαθμιστεί, δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη δημοσίως η κατάσταση των νέων πεζοδρομίων, καθώς προκαλεί εξόφθαλμη αισθητική υποβάθμιση στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης.

Ετικέτες: