Σύρος εξ αρχής: Κάλεσμα για τη διαδήλωση υπέρ του λαού της Γάζας

  • Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, 2023 - 21:07

Κάλεσμα στην αυριανή διαδήλωση για το λαό της Γάζας από το νέο συνδυασμό "Σύρος εξ αρχής", με επικεφαλής τον Νίκο Αλαμπανόπουλο. 

Το κάλεσμα 
H δημοτική παράταξη «Σύρος Εξ Αρχής» καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που διοργανώνουν σύλλογοι και εργασιακά σωματεία αύριο Τρίτη, 7 Νοεμβρίου, ώρα 18.00 στην πλατεία Μιαούλη.

Περικυκλωμένοι, χωρίς νερό, τρόφιμα, ρεύμα, περίθαλψη, επικοινωνίες, οι κάτοικοι της Γάζας «μαθαίνουν» ότι για τη «διεθνή κοινότητα» υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά στην προστασία των αμάχων. Την ίδια στιγμή υπουργός του Ισραήλ δηλώνει ότι «και το πυρηνικό πλήγμα αποτελεί εναλλακτική επιλογή»!
Οφείλουμε παντού να βγούμε στους δρόμους. Να ενώσουμε τη φωνή μας με διαδηλωτές στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και αλλού, για να τερματιστούν άμεσα οι βομβαρδισμοί στη Γάζα, να μην προχωρήσει η σχεδιαζόμενη εισβολή που θα εκτοξεύσει τον αριθμό των θυμάτων, να παρασχεθούν αμέσως τρόφιμα και φάρμακα, να εφοδιαστούν τα νοσοκομεία που περιθάλπουν τραυματίες χωρίς τα στοιχειώδη. Να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες -εκατοντάδες χιλιάδες πλέον- στις εστίες τους.
Συμπαραστεκόμαστε στους Παλαιστινίους και στο δικαίωμά τους για ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση. Φωνάζουμε «όχι» στα εκκολαπτόμενα σχέδια για εθνοκάθαρση στη Γάζα, με απομάκρυνση όλου του πληθυσμού στην Αίγυπτο.

✦ Ειρήνη τώρα, αδιαπραγμάτευτα!
✦ Να μη συνηθίσουμε τη φρίκη του πολέμου!

Όλες και όλοι την Τρίτη στις έξι το απόγευμα, στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης!