Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στη Σαντορίνη

  • Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, 2023 - 20:09

Κοινή ανακοίνωση και κάλεσμα για τη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 18.30 στην πλατεία των Φηρών από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Θήρας, την ΕΛΜΕ Θήρας και την Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης της ΟΓΕ. 

Το κάλεσμα 

Τα σωματεία και οι φορείς του νησιού που υπογράφουν καλούμε κάθε εργαζόμενο, αγρότη, αυτοαπασχολούμενο, νέο και νέα στη συγκέντρωση για τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία των Φηρών. Να είμαστε όλοι εκεί!

Η επέτειος των 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή. Η σωστή πλευρά της ιστορίας, είναι μαζί με τον Παλαιστινιακό λαό, που το κράτος του Ισραήλ τον δολοφονεί εδώ και δεκαετίες, με περισσότερους από 100.000 νεκρούς, πάνω από 6 εκατ. πρόσφυγες, με την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με πογκρόμ, απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, με φυλακίσεις και βασανισμούς. Μόνο τον τελευταίο μήνα οι νεκροί από τις δολοφονικές επιθέσεις έχουν ξεπεράσει τους 11.000 εκ των οποίων περισσότερα από 4.500 είναι παιδιά.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει…

… ότι ο αγώνας του λαού και της νεολαίας «φώτισε» και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί στους αγώνες του λαού.

… μας δείχνει τον δρόμο της σύγκρουσης με το σύστημα, τις απαγορεύσεις και την καταστολή, μας δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος.

… ότι το σύνθημα Έξω αι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ είναι επίκαιρο, ότι ο αγώνας για την ειρήνη και φιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.

… με το σύνθημα Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, μας δείχνει το δρόμο ότι μόνο ο αγώνας του λαού μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη και την ευημερία του.

Απαιτούμε:

Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, σε ρεύμα και καύσιμα. Όχι στα ψίχουλα των κάθε λογής pass, που βγαίνουν απ’ την τσέπη μας. Το «μάρμαρο» να πληρώσουν εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, όχι πάλι ο λαός!

Λεφτά για την Παιδεία και την Υγεία και όχι για εξοπλισμούς που ικανοποιούν τους Νατοϊκούς σχεδιασμούς. Άμεσα όλοι οι μόνιμοι διορισμοί που χρειάζονται σε σχολεία και Νοσοκομεία.

Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, όχι απασχόληση όποτε και για όσο βολεύει την εργοδοσία. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ, για όσο καιρό είμαστε άνεργοι.

Καμιά υποστήριξη στην κυβέρνηση Νετανιάχου, Καμιά διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ισραήλ.

Καμιά εμπλοκή της χώρας στο μακελειό στη Γάζα. Να γυρίσει τώρα πίσω η φρεγάτα «Ψαρά».

Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Άμεση κατάπαυση του πυρός και αναγνώριση ελεύθερου, ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Θήρας, ΕΛΜΕ Θήρας, Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης της ΟΓΕ