Αναπάντητο και σε αυτή τη θητεία το αίτημα βελτίωσης του χώρου στην περιοχή της Δόξας

Πλατεία… ξεχασμένη από τον Δήμο

Καμία εξέλιξη που να αφορά στην πλατεία Εύξεινου Πόντου στη Δόξα δεν υπήρξε κατά την τρέχουσα θητεία, με αποτέλεσμα ο χώρος που θα μπορούσε να λειτουργήσει ουσιαστικά ως μέρος αναψυχής για τους περίοικους, να παραμένει ένα “άγονο” τμήμα, σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Ειδικότερα, η Κοινότητα Ερμούπολης κατ΄ επανάληψη είχε ζητήσει τη διαμόρφωσή της σε έναν χώρο που να λειτουργεί ως ανοικτό γυμναστήριο, προκειμένου να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής, αυτές τις παροχές. Εκτός των ανωτέρω, η σημερινή εικόνα της πλατείας και του αλσυλλίου προδίδει πως όχι μόνον δεν υπάρχει προοπτική για προμήθεια οργάνων εκγύμνασης, αλλά επί πολλά έτη, δεν έχουν γίνει ούτε εργασίες συντήρησης και αισθητικής βελτίωσης του χώρου. Ενδεικτικά, να αναφερθεί πως το τοιχίο και η περίφραξη παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα, ενώ ο εσωτερικός χώρος δεν ευνοεί για την τοποθέτηση οργάνων, αν δεν γίνουν εργασίες. Επιπλέον, σήμερα, δεν υπάρχει ούτε αστικός εξοπλισμός πέρα από δύο παγκάκια τα οποία μάλιστα έχουν φθορές.

Δεδομένου πως η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και χρειάζεται χώρους αναψυχής, η επόμενη Δημοτική Αρχή θα πρέπει να εξετάσει το σταθερό αίτημα της Κοινότητας για αναβάθμιση της πλατείας.

Ετικέτες: