Μία ακόμη πολύτιμη προσφορά από τον Σύλλογο Φίλων του “Βαρδάκειου και Πρώιου”, με πρόεδρο τη Ράνια Κουϊμτζή Νικολοπούλου

Παράδοση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Σύρου

  • Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:06

Συγκινητικό είναι το έργο του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου προς το “Βαρδάκειο και Πρώιο” που προσφέρεται αδιάλειπτα από το 2016 μέχρι και σήμερα, καθώς σε συνεργασία με τη διοίκησή του, καλύπτονται “ανοικτές” ανάγκες, ώστε να παρέχονται ποιοτικές παροχές υγείας προς τους πολίτες.

Χθες, το απόγευμα, στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου όπου και πραγματοποιείται το χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar, έγινε η παράδοση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από την πρόεδρο του Συλλόγου, Ράνια Κουΐμτζή Νικολοπούλου και άλλα μέλη του ΔΣ, προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου, Νικόλαο Ρούσα.

Συγκεκριμένα, προσφέρθηκαν 2 μόνιτορ με βάση, το ένα για τα εξωτερικά ιατρεία του Παιδιατρικού Τμήματος και το άλλο για τη Χειρουργική Κλινική, καθώς επίσης και 1 ασύρματος καρδιοτοπογράφος για τη Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική. Η αξία των τριών μηχανημάτων ξεπερνά τις 12.000 ευρώ και έγινε με χρηματοδότηση του Μωραΐτιου Ιδρύματος για το 2023.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Νικολοπούλου, για το 2024 το ίδιο Ίδρυμα με νέα χρηματοδότηση θα δώσει τη δυνατότητα για αγορά και παροχή νέου εξοπλισμού.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό για το έργο που έχει αναπτυχθεί προς στήριξη του Νοσοκομείου Σύρου, η πρόεδρος υπενθύμισε πως μέχρι σήμερα και για φέτος προωθήθηκε η πιστοποίηση ISO για 5 Τμήματα του Νοσοκομείου (Χειρουργείου, Αναισθησιολογικού, Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών), ενώ προς άμεση παραγγελία είναι ένας καναπές για τις ανάγκες της Καρδιολογικής Κλινικής, ένας απινιδωτής για τις ανάγκες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ένας προβολέας φλεβών για τις ανάγκες του Παιδιατρικού Τμήματος και ακόμη έχει προγραμματιστεί η αγορά χειρουργικών εργαλείων για τις ανάγκες του Οφθαλμιατρικού Τμήματος και η προμήθεια μεγάλης ποσότητας ιματισμού για τις ανάγκες όλου του Νοσοκομείου.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρούσας ευχαρίστησε τον Σύλλογο, τονίζοντας πως το έργο του είναι συγκινητικό καθώς βοηθά και στρέφεται προς τον ίδιο τον άνθρωπο.

Το bazaar του Συλλόγου που γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου (καθημερινά 11.00 – 20.00).

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που θέλουν να εγγραφούν στον Σύλλογο, ο οποίος αριθμεί σήμερα περισσότερα από 700 μέλη, μπορούν να τηλεφωνούν στα μέλη του Δ.Σ. (πρόεδρος: Κουϊμτζή Νικολοπούλου Ράνια, 6936723104, αντιπρόεδρος: Παλιγγίνη Αθηνά, 6944694837, γραμματέας: Ξαγοράρη Κυριακή, 6978775850, ταμίας: Ευκαρπίδης Απόστολος, 6955502916, μέλος: Παναγιωτοπούλου Ριρή, 6944694837, εκπρόσωπος Ιεράς Μητρόπολης: Πατέρας Νικόλαος Χαρούλης, εκπρόσωπος Καθολικής Επισκοπής: Πατέρας Νικόλαος Ρούσσος).