Απαιτείται έλεγχος σε όλες τις διαμορφωμένες ράμπες της Ερμούπολης και των ευρύτερων περιοχών

“Σπασμένες” πλάκες σε ράμπες ΑΜΕΑ

Σοβαρές φθορές έχουν αρκετές από τις ράμπες ΑΜΕΑ στην Ερμούπολη και στις περιοχές ευρύτερα αυτής, καθώς όσες είναι διαμορφωμένες με πλάκες, έχουν σπάσει σε πολλά τμήματά τους.

Ειδικότερα, στα πεζοδρόμια της Ηρώων Πολυτεχνείου, που προσφάτως στις επεκτάσεις τους διαμορφώθηκαν και νέες ράμπες, παρατηρούνται σοβαρές φθορές όσον αφορά στα παλιά τμήματα όσων προϋπήρχαν. Συγκεκριμένα, στη μία ράμπα ΑΜΕΑ που γειτνιάζει με την πλευρά του δημοτικού parking συνολικά η επιφάνειά της μοιάζει να έχει… θρυμματιστεί, γεγονός που την καθιστά επικίνδυνη για συμπολίτες μας που μετακινούνται με αναπηρικά αμαξίδια. Το οξύμωρο στο συγκεκριμένο σημείο είναι πως οι νέες ράμπες διαμορφώθηκαν κατάλληλα, αλλά οδηγούν σε άλλες που δεν εξυπηρετούν.

Επιπλέον, σπασμένα τμήματα διαπιστώνονται και στις μαρμαροστρωμένες ράμπες της πλατείας Μιαούλη, από τις οποίες δεν μπορεί να περάσει εύκολα κάποιο αμαξίδιο και ειδικότερα, στην πλευρά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Κι αν ακόμη επιχειρήσει να μετακινηθεί, συνήθως οι ρόδες του αμαξιδίου “πέφτουν” σε μικρά χαντάκια.

Παράλληλα με τα παραπάνω, ο Δήμος θα πρέπει να φροντίσει και για την επαρκή επισήμανσή τους, ώστε να είναι ευδιάκριτες και τις βραδινές ώρες.

 

 

 

Ετικέτες: