Παντελής σχεδόν η απουσία ανακλαστικών ταινιών στα λιγοστά κολωνάκια που υπάρχουν, σε τμήμα του δρόμου της Βάρης που κρύβει “παγίδες” τις βραδινές ώρες

Επικίνδυνη στροφή χωρίς επαρκή… προειδοποίηση

Στα τυφλά… πρέπει να μαντεύουν οι οδηγοί αυτοκινήτων και μηχανών τις βραδινές ώρες, τα όρια του δρόμου, στην στροφή της Βάρης, που χαρακτηρίζεται για την απότομη κλίση της, αφού λείπουν σχεδόν από όλα τα πλαστικά κολωνάκια οι ανακλαστικές ταινίες.

Ειδικότερα, τα λιγοστά σε αριθμό κολωνάκια που είναι τοποθετημένα σε ένα μόνο τμήμα του συγκεκριμένου δρόμου, τις βραδινές ώρες, δεν εξυπηρετούν τους διερχόμενους οδηγούς, αφού απουσιάζουν από την κορυφή τους, οι ειδικές ταινίες που αντανακλούν το φως των οχημάτων και καθιστούν έτσι τα όρια του δρόμου ευδιάκριτα.

Πρόκειται για ένα θέμα που έχουν επισημάνει κατά καιρούς αρκετοί οδηγοί αλλά και κάτοικοι της γύρω περιοχής, καθώς η στροφή έχει απότομη κλίση και σε συνδυασμό με την ταχύτητα των διερχόμενων οχημάτων και μηχανών, τα όρια του δρόμου δεν συνοδεύονται από την απαραίτητη επισήμανση και άρα δεν γίνονται αντιληπτά.

Πρέπει να σημειωθεί πως, η επικινδυνότητα έγκειται στο γεγονός πως αν ένας οδηγός ξεφύγει ελαφρώς από την πορεία του τις βραδινές ώρες, τότε πιθανότατα θα τραυματιστεί σοβαρά, αφού θα βρεθεί σε χωράφι.

Σε ένα μόνο τμήμα του δρόμου είχαν τοποθετηθεί ειδικά κιγκλιδώματα, ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της στροφής, παραμένει χωρίς επαρκή προειδοποίηση για τους οδηγούς. Πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να φροντίσουν οι αρμόδιοι για την ασφάλεια των πολιτών.

 

Ετικέτες: