Καμία μέριμνα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για τον χώρο μπροστά από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ερμούπολης

Κεντρικό κηπάριο χωρίς φροντίδα

Εκτός τεχνικού προγράμματος και τη φετινή χρονιά φαίνεται πως μένει το δημοτικό κηπάριο μπροστά από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη, παρά το γεγονός πως βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο και σε μία από τις πλέον πολυφωτογραφημένες περιοχές του κέντρου που “τραβά” το βλέμμα των επισκεπτών.

Ειδικότερα, οι φθορές στο κηπάριο είναι μεγάλες και αφορούν κυρίως στην άκρως κατεστραμμένη περίφραξη και δη στο επάνω μέρος της, αφού μάλιστα ένα κομμάτι της βρίσκεται στον αέρα μετά από πρόσκρουση οχημάτων. Επιπλέον, άλλα τμήματά της έχουν βαφτεί και άλλα παραμένουν σε άθλια κατάσταση, σκουριασμένα, με αποτέλεσμα η εικόνα του κηπαρίου να υποβαθμίζεται λόγω ανομοιομορφίας. Ακόμη, σε κακή κατάσταση είναι και το τοιχίο του, καθώς φέρει μεγάλες φθορές από γκράφιτι και σπρέι.

Δεδομένου πως το σημείο γνωρίζει υψηλή επισκεψιμότητα, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης οφείλει να ιεραρχήσει τις ανάγκες του και να εξετάσει σε συνεργασία και με την Κοινότητα το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να δρομολογήσει τις απαιτούμενες αποκαταστάσεις.

Ετικέτες: