Γκράφιτι και συνθήματα στους χώρους για τα παιδιά, στις περιοχές της Μεταμόρφωσης και των Πευκακίων

Με σπρέι υποβαθμίζουν… και τις παιδικές χαρές

  • Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2024 - 06:14

Αισθητικά υποβαθμίζουν άγνωστοι τις παιδικές χαρές της Σύρου, καθώς προχωρούν στην αναγραφή συνθημάτων ή στην φθορά παιχνιδιών, γεμίζοντάς τα με σπρέι.

Όπως φαίνεται η κατάσταση στο νησί και κυρίως στην Ερμούπολη και τις περιοχές ευρύτερα αυτής είναι εκτός ελέγχου, αφού ολοένα και περισσότερα σημεία θίγονται αισθητικά από άγνωστους που στο μυαλό τους έχουν μόνο την πρόκληση καταστροφών σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους, αλλά και σε ιδιωτικά και δημόσια κτήρια. Το τελευταίο διάστημα έχουν μεταφερθεί παράπονα και όσον αφορά στους χώρους των παιδικών χαρών που συνηθίζουν καθημερινά να παίζουν μικρά παιδιά. Ειδικότερα, με σπρέι έχουν γεμίσει τόσο οι περιφράξεις τους, όσο όμως και ο εξοπλισμός και τα παιχνίδια που βρίσκονται εσωτερικά αυτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παιδική χαρά των Πευκακίων και η παιδική χαρά της Μεταμόρφωσης, στις οποίες συστηματικά εισέρχονται άγνωστοι τις βραδινές ώρες και πραγματοποιούν φθορές. Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης χρήσιμο είναι να αναζητήσει έναν τρόπο να ελέγξει αυτές τις συμπεριφορές που καταστρέφουν τη δημοτική περιουσία.

Ετικέτες: