Πρόταση της Κοινότητας Ερμούπολης για τον ανοικτό χώρο της περιοχής του Ξηροκάμπου

Ζητούν να επανέλθει… ως παιδική χαρά

Τη δυνατότητα παιχνιδιού σε έναν ασφαλή ανοικτό χώρο, για τα μικρά παιδιά του Ξηροκάμπου, ζητά η Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης, προτείνοντας να γίνει ανάπλαση στην περιοχή που και παλαιότερα λειτουργούσε ως παιδική χαρά.

Ειδικότερα, στις προτάσεις τους για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τις ανάγκες των διάφορων συνοικιών της Ερμούπολης, η αρμόδια Κοινότητα έχει ιεραρχήσει ψηλά στην κατηγορία των υποδομών την ανάπλαση του χώρου της παιδικής χαράς του Ξηροκάμπου, δεδομένου πως στην περιοχή υπάρχουν πολλά παιδιά.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως στο παρελθόν ο χώρος είχε κάποιον εξοπλισμό – παιχνίδια, όπως κούνιες και τσουλήθρα, τα οποία ωστόσο αφαιρέθηκαν καθώς εδώ και κάποια χρόνια, οι χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να διαμορφώνουν κατάλληλους και ασφαλείς χώρους, βάσει συγκεκριμένων οδηγιών.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Κοινότητα προτείνει την ανάπλαση ώστε ο χώρος να πάρει ξανά ζωντάνια. Σήμερα, όπως παρατηρείται στο φωτογραφικό υλικό της “Κοινής Γνώμης”, ο χώρος είναι άδειος και απομένουν μόνον κάποιοι σκουριασμένοι κάδοι, όπως και ξύλινα παγκάκια που έχουν φθαρεί. Η αναβάθμισή του θα προσέφερε ανακούφιση στους μικρούς κατοίκους της περιοχής.