Δράσεις από τον Όμιλο Φουσκωτών και Ταχύπλοων Σκαφών Σύρου

Δενδροφύτευση και παράκτιος καθαρισμός στις βόρειες παραλίες

  • Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024 - 06:14

Χθες, ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχύπλοων Σκαφών Σύρου, από κοινού με τη WWF Ελλάς, πραγματοποίησαν συμβολική δενδροφύτευση στις βόρειες παραλίες του νησιού, η οποία συνδυάστηκε με παράκτιο καθαρισμό.

Η δράση ήταν αφιερωμένη στο αείμνηστο μέλος του Ομίλου, Βαγγέλη Μαυρίκο, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Ειδικότερα, στις 9 το πρωί αναχώρησε η αποστολή από τη μαρίνα στα Λαζαρέττα, απαρτιζόμενη από δύο σκάφη του Ομίλου και το σκάφος της WWF Ελλάς, με περίπου 15 συμμετέχοντες και προορισμό τις βόρειες παραλίες του νησιού.

Οι παραλίες που καθαρίστηκαν και φυτεύθηκαν τα δέντρα ήταν η παραλία Γράμματα, η παραλία Αετός και η παραλία Μαρμάρι. Λόγω του καιρού που αναμενόταν να δυναμώσει, η δράση χρειαζόταν να υλοποιηθεί μέσα σε τρεις ώρες. Η ομάδα ήταν συντονισμένη και έτσι άλλοι ασχολήθηκαν με τα δενδρύλλια (αλμυρίκια) φυτεύοντας, περιφράσσοντας και ποτίζοντάς τα και άλλοι με τον καθαρισμό των ακτών.

Ο Όμιλος σε ανάρτησή του, τονίζει: “Ευχαριστούμε πολύ τους συμμετέχοντες, τη WWF Ελλάς για την πολύτιμη συνδρομή του και τη μεταφορά των πλεγμάτων και των απορριμμάτων, καθώς και το “Σπιτικό της Αγνή” για την προσφορά καφέ και σάντουιτς για τον κάθε συμμετέχοντα”.