Ουρές οχημάτων αναμένουν να επιτραπεί η πρόσβαση για το πρώτο πλοίο που καταπλέει στην Ερμούπολη

“Μπλοκάρει” η κυκλοφορία πρωινές ώρες λόγω κλειστής εισόδου στο λιμάνι

Ολοένα και “πυκνώνουν” τα παράπονα των οδηγών που “εγκλωβίζονται” τις πρωινές ώρες στο παραλιακό μέτωπο της Ερμούπολης και κυρίως στο ύψος του λιμανιού, όταν πολίτες με αυτοκίνητα που θέλουν να επιβιβαστούν στα πλοία, αναγκάζονται να περιμένουν στον δρόμο καθόδου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υπόλοιπη κυκλοφοριακή ροή.

Ειδικότερα, η πόρτα του λιμανιού ανοίγει μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα από την άφιξη του πρωινού δρομολογίου, κατάσταση που αναγκάζει τους οδηγούς να περιμένουν εκτός λιμανιού και να στοιβάζονται στον δρόμο που κανονικά θα πρέπει να εξυπηρετεί την υπόλοιπη ροή οχημάτων.

Κατά συνέπεια, οι πολίτες που θέλουν να μεταβούν προς το κέντρο της πόλης, συναντούν ουρά αναμονής, με αποτέλεσμα να προκαλούνται καθυστερήσεις και εκνευρισμός.

Κρίνεται απαραίτητο να ανοίγει το λιμάνι Ερμούπολης εγκαίρως και πάντως τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα από την άφιξη του πρωινού πλοίου, προκειμένου να αποφεύγεται το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην παραλιακή ζώνη, αλλά και να αξιοποιείται ο εσωτερικός χώρος του, για την αναμονή των αυτοκινήτων που θα ταξιδέψουν με τα πλοία. Ενόψει καλοκαιρινής σεζόν δε, η κατάσταση πρέπει να είναι διαχειρίσιμη από τους αρμοδίους του Λιμεναρχείου Σύρου, για την καλή εικόνα της πόλης και τη μη ταλαιπωρία κατοίκων αλλά και επισκεπτών.