Σύρος: Πρόγραμμα εορτασμού για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών

  • Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024 - 12:02
  • /   Eνημέρωση: 24 Σεπ. 2024 - 14:46

H 30η Σεπτεμβρίου κάθε έτους καθιερώθηκε, με το Π.Δ. 1/2007, ως «Ημέρα Εθνικής Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών.

Ο φετινός εορτασμός θα γίνει τη Δευτέρα  30 Σεπτεμβρίου 2024 και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην έδρα της είναι αφιερωμένο στους μεγάλους ευεργέτες της Σύρου, Νικόλαο και Μηνά Ρεθύμνη και έχει ως εξής:

1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το νομό, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 30ης Σεπτεμβρίου 2024.

2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α, Τραπεζών και  Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας κατά τις βραδινές ώρες της 30ης Σεπτεμβρίου 2024.

ΩΡΑ 10:30 π. μ.

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου – Άνδρου – Κέας – Μήλου και Μυκόνου κ. κ. Δωροθέου Β΄.

Τέλος προσέλευσης στον Ι.Ν. 10:20 π. μ.

Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της Ημέρας εντός του Ι.Ν. από τον κ. Παναγιώτη Κουλουμπή, ειδικό ερευνητή  - δημοσιογράφο.

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης (προ του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου) και κατάθεση στεφάνων από τους κ. κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές του Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης  Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου και εκπροσώπους λοιπών φορέων που επιθυμούν να τιμήσουν την Επέτειο.

Σιγή ενός λεπτού. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Πέρας τελετής.