“ΕΡΜΗΣ” ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Γ. Φιλιπποπολίτης: Γρίφος το 2021 για τον τουρισμό

  • Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021 - 06:25

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες έχει μετατραπεί η υπόθεση του τουρισμού για το 2021 και η χρονιά ξεκίνησε με τους παράγοντες του τουρισμού να κρατούν ¨μικρό καλάθι” αναμένοντας μια αισθητή αλλαγή των δεδομένων που δημιούργησε η περσινή χρονιά από το β΄ Εξάμηνο.

Η έξαρση της επιδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η αργή πορεία του εμβολιασμού αλλά και η έλλειψη χρημάτων σε πολλά νοικοκυριά σίγουρα αποτελούν παράγοντες που επηρεάσουν άμεσα τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα και τα νησιά μας ειδικότερα.

Ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή, περιέγραψε την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην αγορά, τονίζοντας πως οι κρατήσεις είναι από παγωμένες έως ανύπαρκτες. Μάλιστα πολλές από αυτές είναι κρατήσεις του 2020 που μεταφέρθηκαν για τη φετινή χρονιά.

“Είχαμε την ελπίδα πως με τα εμβόλια θα είχε αρχίσει η ροή των κρατήσεων αλλά προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Αντίθετα, ακόμη και οι κρατήσεις που έχουμε, γίνονται με ένα ερωτηματικό, καθώς οι πελάτες μας διατηρούν το δικαίωμα να ακυρώσουν τις διακοπές τους , χωρίς καμία κύρωση, ακόμη και 14 ημέρες πριν την αναχώρησή τους” σημείωσε ο τουριστικός πράκτορας τονίζοντας πως όποιο συμπέρασμα βγαίνει για τις κρατήσεις και την ζήτηση αυτό το διάστημα, δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο.

“Σε ότι αφορά τις κρατήσεις είμαστε ακόμη στο μείον αν και δεν μπορεί να υπάρξει συγκριτικό στοιχείο σε σχέση με πέρυσι. Όλα είναι πλέον πολύ σχετικά , ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πολλές από τις φετινές κρατήσεις είναι αυτές που μεταφέρθηκαν από πέρυσι για φέτος. Όλα εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα θα εμβολιαστεί ο παγκόσμιος πληθυσμός και θεωρώ πως μια καλή εικόνα θα έχουμε μετά το Μάρτη” συμπλήρωσε ακόμη, υπογραμμίζοντας πως η πρόθεση των εν δυνάμει πελατών μας να κλείσουν τελικά τις διακοπές τους, εξαρτάται σίγουρα από την σιγουριά που θα νιώθουν για την υγεία τους.

“Ευτυχώς και η Χώρα μας και το νησί μας είναι σε ένα πολύ καλό υγειονομικό επίπεδο και αυτό είναι ένα στοιχείο πολύ σημαντικό και για μας, αλλά και για τους πελάτες μας” σημείωσε.

Για το μήνα Μάη, ανέφερε πως αναμένεται να υπάρχουν πτήσεις αλλά το μεγάλο ερωτηματικό είναι η πληρότητα, ενώ χαρακτήρισε το 2021 μια τουριστική χρονιά της…. υπομονής και των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής.