“ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ” ΗΠΕΙΡΟΥ

Έρχονται σύντομα οι πρώτοι ισραηλινοί τουρίστες

  • Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021 - 06:28

Τα πρώτα κύματα τουριστών από το Ισραήλ αναμένονται στα Γιάννενα, τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με την κίνηση και το ενδιαφέρον που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, προς τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής μας.

Το Ισραήλ είναι μια από τις χώρες που έτρεξε γρηγορότερα από κάθε άλλη, το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του covid19 για τους κατοίκους του και άρα, οι κάτοικοί του θεωρούνται ασφαλής υγειονομικά πληθυσμός.

Οι Ισραηλινοί αγαπούν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τον ορεινό όγκο των Ιωαννίνων και κατά τη δεκαετία του 2010, την εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα μας, στα πρώτα χρόνια της οποίας ο εσωτερικός τουρισμός κατέρρευσε λόγω της οικονομικής κρίσης, ήταν αυτοί που στήριξαν τον τουρισμό των Ιωαννίνων, με το Ζαγόρι και την Κόνιτσα αλλά και την πόλη των Ιωαννίνων, να αποτελούν τουριστικό προορισμό πολλών χιλιάδων ανθρώπων από το Ισραήλ, σε βαθμό που οι επαγγελματίες του τουρισμού μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνους. Για πολλές ημέρες του χρόνου, κατά την τελευταία δεκαετία, οι Ισραηλινοί ήταν οι μόνοι τουρίστες σε αυτές τις περιοχές και κράτησαν ζωντανές πολλές επιχειρήσεις.

Ενδιαφέρον

Τα τελευταία δύο χρόνια, έγινε προσπάθεια να τονωθεί ακόμα περισσότερο, με πιο οργανωμένο τρόπο αυτή η τουριστική κίνηση από τη χώρα του Ισραήλ, με πρωτοβουλίες και της δημοτικής αρχής των Ιωαννίνων. Ωστόσο ο κορωνοϊός ματαίωσε κάθε σχεδιασμό και τα σχέδια μπήκαν στο «ψυγείο».

Στη φάση της… «ανάνηψης» που βρισκόμαστε τώρα, τουριστικοί πράκτορες βρίσκονται σε συζητήσεις με ξενοδοχεία κυρίως στην περιοχή του Ζαγορίου. Το αν θα γίνουν και κρατήσεις για τον Απρίλιο εξαρτάται από το αν θα ανοίξει η εστίαση στη χώρα μας πριν από το Πάσχα ή όχι. Διαφορετικά οι κρατήσεις θα αφορούν την περίοδο μετά τα μέσα του Μαΐου και ορισμένα ξενοδοχεία έχουν ήδη προχωρήσει σε συμφωνίες και κρατήσεις.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ