Σεμινάρια για το κρασί και τα σαντορινιά προϊόντα

  • Τρίτη, 9 Απριλίου, 2013 - 09:00

Εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες του νησιού με αντικείμενο το κρασί και τα τοπικά προϊόντα του νησιού, διοργανώνει στη Σαντορίνη ο Δήμος Θήρας. Τα σεμινάρια, τα οποία διοργανώνονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «2013 έτος γαστρονομίας στη Σαντορίνη», απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εστίασης και της φιλοξενίας και υλοποιούνται σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις παραγωγής και τους ειδικούς του κλάδου που δραστηριοποιούνται στο νησί. Στόχος τους είναι η επίτευξη του βέλτιστου χειρισμού και της παρουσίασης του κρασιού και των λοιπών προϊόντων της θηραϊκής γης στους επισκέπτες του νησιού.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα παρουσιάζονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της θηραϊκής αγροτικής παραγωγής, η μεταποιητική δραστηριότητα στη Σαντορίνη αλλά και προτάσεις για την καλύτερη ανάδειξη και αξιοποίηση των προϊόντων.

Ήδη το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων στον Πύργο. Ακολουθούν ακόμη δύο σεμινάρια, με το ίδιο περιεχόμενο και θεματολογία ώστε να δοθεί η ευκαιρία παρακολούθησης σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Το δεύτερο σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 18/4 στις 11:00 το πρωί στο αμφιθέατρο του οινοποιείου «Μπουτάρη» στο Μεγαλοχώρι και ο κύκλος των σεμιναρίων θα κλείσει στις 14 Μαΐου στον ίδιο χώρο.

Τα σεμινάρια είναι τρίωρα και η συμμετοχή σε αυτά είναι δωρεάν.