Στο πηδάλιο της Hellenic Seaways ο Γ. Στρίντζης

  • Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2013 - 06:59
  • /   Eνημέρωση: 20 Ιουν. 2013 - 8:46

Πρόεδρος της ακτοπλοϊκής εταιρείας Hellenic Seaways ορίστηκε ο Γεράσιμος Στρίντζης μετά από την παραίτηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Η παραίτηση του κ. Βαρδινογάννη έρχεται μετά "από αντιπαράθεση των δυο βασικών μετόχων, εταιρείες συμφερόντων του Γ. Σ. Βαρδινογιάννη και του Em. Grimaldi αντίστοιχα", η οποία αφορά στη στρατηγική της εταιρείας, όταν "πριν από ένα χρόνο οι Ιταλοί εναντιώθηκαν στη γενική συνέλευση σε απόφαση του management εμπιστοσύνης Γ. Σ Βαρδινογιάννη για διάθεση μέρους του στόλου και συγκεκριμένα πλοίων δρομολογημένων στον Αργοσαρωνικό που στόχο είχε την ενίσχυση της ρευστότητας και τον περιορισμό του δανεισμού του ομίλου", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το capital.gr.

 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Βαρδινογιάννης αναφέρει, "Σε μια εποχή που η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες  για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της κάνοντας ότι μπορεί για να αντεπεξέλθει στις συνέπειες της κρίσης που πλήττει συνολικά την ελληνική ακτοπλοΐα, δεν υπάρχουν περιθώρια να διακυβεύεται το μέλλον μιας από τις σημαντικότερες ελληνικές δυνάμεις στο Αιγαίο με δήθεν προσκόμματα που προσωποποιούν φανταστικά σενάρια για να κρύψουν επεκτατικές στρατηγικές.  Η Hellenic Seaways, η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία, είναι και θα παραμείνει μεγαλύτερη από κάθε έναν και κάθε μια απ’ όσους αποτελούν την εκάστοτε διοίκησή της. Αυτό θα το φροντίσουν μεταξύ άλλων και οι μέτοχοί της, που παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο καλό της εταιρείας".

 

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, "Η Hellenic Seaways δραστηριοποιείται στις ελληνικές θάλασσες από το Φεβρουάριο του 1999. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία, η οποία διαθέτει στόλο με συμβατικά και ταχύπλοα πλοία και εξυπηρετεί περισσότερα από 30 λιμάνια στις Κυκλάδες, το Β.Α. Αιγαίο, το Ν.Α Αιγαίο, την Κρήτη, τον Αργοσαρωνικό και τις Σποράδες".

Φωτο: hellenicseaways.gr