"Μηχανολογικές εφαρμογές Λεονάρδος Ρούσσος"

Εκδήλωση για θέρμανση και ενεργειακή απόδοση

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων διοργανώθηκε από την επιχείρηση “ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ” ημερίδα με θέματα:

  1. Λύσεις και προοπτικές από το σχεδιασμό εφαρμογής με υψηλής ενεργειακής απόδοσης Αντλίες θερμότητας.

  2. Νέου τύπου Ηλιοθερμικά συστήματα για τη θέρμανση και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε κτίρια.

 

Μετά το καλωσόρισμα του κ. Ρούσσου ξεκίνησε το α΄ μέρος της ημερίδας με την εισαγωγή του κ. Γιάννη Μανάκα, Γενικού Διευθυντή της εταιρείας ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ, και του κ. Ηλία Μπετζανά, Διευθυντή πωλήσεων της ίδια εταιρείας, σχετικά με τις Αντλίες θερμότητας CLIMAVENETA, την εφαρμογή τους στο σχεδιασμό νέων κτιρίων και τη δυνατότητα προσαρμογής τους σε υπάρχοντα συστήματα θέρμανσης.

Η παρουσίαση περιλάμβανε τρόπους εγκατάστασης, μεθοδολογίας, υπολογισμού αλλά κυρίως πρακτικές εφαρμογές του συστήματος, με ανάλυση σε επιμέρους σημεία που συνήθως δημιουργούν προβλήματα και ενισχύουν τις αμφιβολίες μας.

Έγινε ανάλυση των παραμέτρων εγκατάστασης αλλά και των οικονομικών στοιχείων που έχουν σχέση με την αγορά, την κατανάλωση και την απόσβεση του κόστους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Δημήτρης Τσιφτσής, μηχανολόγος μηχανικός της εταιρείας ηλιακών συστημάτων SOL ΕΠΕ.

Η εισήγηση του περιλάμβανε και τεχνικές που χρησιμοποιούμε στις εγκαταστάσεις Ηλιοθερμικών Συστημάτων Παραγωγής Ζεστού νερού Χρήσης και Υποβοήθηση της Θέρμανσης. Παρουσίασε τα πλεονεκτήματα που μας παρέχει η δωρεάν ενέργεια του ήλιου και οι επιμέρους εφαρμογές όλων των συστημάτων. Ο ομιλητής έδωσε στοιχεία σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας και χρήματος, αλλά και πληροφορίες για το χρόνο απόσβεσης της δαπάνης.

Στο τέλος, των δύο εισηγήσεων δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα των παρευρισκομένων και η βραδιά έκλεισε με την προσφορά κεράσματος από τους διοργανωτές.