Συνάντηση εργασίας της Ελ. Φτακλάκη στο Επιμελητήριο
- Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2013 - 09:44
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχου, Ελευθερίας Φτακλάκη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννη Ρούσσου, του Διευθυντή του Επιμελητηρίου, Αλέξη Τσιάντη, και άλλων στελεχών του Επιμελητηρίου.
Ο κ. Ρούσσος ενημέρωσε την κ. Φτακλάκη "για τις πρόσφατες ενέργειες και το μελλοντικό σχεδιασμό του φορέα, για την πορεία του Έργου ανάδειξης της αιγαιακής κουζίνας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου»/ΕΣΠΑ 2007-13 - Πράξη «Προβολή του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου», αναφέροντας επίσης την πρόσφατη επιτυχημένη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Χριστούγεννα 2013 με 25 παραγωγούς εκλεκτών Κυκλαδικών προϊόντων και τις προσεχείς σημαντικές συμμετοχές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στις διοργανώσεις Food Expo Greece (15-17 Μαρτίου) και Ημέρες Γαστρονομίας (9-11 Μαΐου) στην Αθήνα".
Σύμφωνα με όσα τονίζονται σε σχετική ανακοίνωση, "Το εν προκειμένω έργο περιλαμβάνει στοχευμένες ενέργειες προβολής και υποστήριξης των Κυκλαδικών παραγωγών και τοπικά παραγόμενων προϊόντων καθώς και δράσεις σχεδιασμένες για το Δίκτυο Aegean Cuisine μέσα από νέες συνεργασίες, ανανεωμένη διαδικτυακή παρουσία, ενέργειες δικτύωσης και στήριξης εξαγωγών με απώτερο στόχο την πλήρη εδραίωση ενός βιώσιμου, ανεξάρτητου Δικτύου που θα πετύχει την άρρηκτη σύνδεση της αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας με το τουριστικό προϊόν, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αύξηση της θεματικής τουριστικής κίνησης στα νησιά, με επισκέπτες που αποζητούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που έχουν να προσφέρουν οι επιχειρήσεις του Δικτύου".
Επιπρόσθετα συζητήθηκε το θέμα του καθορισμού των νέων κριτηρίων ένταξης των μελών στο Δίκτυο, αναλύθηκαν οι βασικοί άξονες και το χρονοδιάγραμμα επανεπιθεώρησης των υφιστάμενων μελών και επιθεώρησης των δυνητικών μελών. Η κ. Φτακλάκη τόνισε δε τη σημασία της ένταξης της οικολογικής - περιβαλλοντικής διάστασης στα υπό εξέταση κριτήρια ως μια σημαίνουσα παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- Ξεχωριστές διακρίσεις για την "Τυροσύρα Τυροκομική" στην 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ
7 Φεβ. 2025 - 17:56 - SEAJETS: Στηρίζουμε τη Σαντορίνη, με ευθύνη και ευγνωμοσύνη
7 Φεβ. 2025 - 17:02 - Κυβερνοεπιθέσεις - Πώς μπορούν να τις αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις
7 Φεβ. 2025 - 11:42 - Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Με βραβεία και διακρίσεις επέστρεψαν από την EXPOTROF Συριανοί παραγωγοί
5 Φεβ. 2025 - 14:30 - MTC GROUP: Παρουσίαση του καινοτόμου προγράμματος εκπαίδευσης των ταξιδιωτικών επαγγελματιών του εξωτερικού
5 Φεβ. 2025 - 12:09