“Τρέχουν” για το σήμα
- Τρίτη, 27 Μαΐου, 2014 - 06:10
Πλέον των εκατό αιτήσεων φθάνει ο αριθμός που κατατέθηκαν για τη χορήγηση του σήματος “Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας” (AegeanCuisine), οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν αφετηρία τους πολλά Κυκλαδονήσια.
Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής νησιά: Άνδρος, Νάξος, Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος και Τήνος.
Αναγνωρίζεται η αξία
Σύμφωνα με όσα είναι ήδη γνωστά, το πρότυπο για το πρώτο σήμα “Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας” το οποίο αποδίδεται σε αυτόνομα εστιατόρια και εστιατόρια τα οποία λειτουργούν εντός ξενοδοχείων, παρουσίασε στις Ημέρες Γαστρονομίας πριν από αρκετές ημέρες ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD), ως αποκλειστικός Φορέας Επιθεωρήσεων που συνεργάζεται με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Aegean Cuisine για την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας.
Σημειώνεται, ότι στόχος του Επιμελητηρίου αλλά και του Οργανισμού Επιθεώρησης και Πιστοποίησης είναι οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί να λάβουν το σήμα μέχρι το τέλος Ιουνίου, προκειμένου να λειτουργήσουν με την συγκεκριμένη πιστοποίηση για τη φετινή τουριστική περίοδο.
Προβολή και ανάδειξη
Σκοπός αποτελεί η ανάδειξη και η προβολή των προϊόντων που παράγονται στο Αιγαίο, προκειμένου να διαφημισθούν ευρέως και να τους αποδοθεί προστιθέμενη αξία ενώ στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων είναι και η απόκτηση σεβασμού, αναγνώρισης και εμπιστοσύνης από τους καταναλωτές και γενικότερα τον κόσμο.
Το Δίκτυο Aegean Cuisine αποτελεί έργο που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, με βασικό στόχο την ανάδειξη της Αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας για την προώθηση των νησιών του Αιγαίου πελάγους ως ενιαίο γαστρονομικό ταξιδιωτικό προορισμό.
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι ο ανεξάρτητος Φορέας, ο οποίος κλήθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων να σχεδιάσει τις προδιαγραφές ένταξης των επιχειρήσεων στο Δίκτυο Aegean Cuisine και κατόπιν χρήσης του σήματος εξ' αυτών. Στο Δίκτυο μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, οι οποίες διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα, τα αγαθά ή οι υπηρεσίες που προσφέρουν αντανακλούν και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα του Αιγαίου, πληρούν συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές και προσφέρουν στον επισκέπτη-πελάτη συναίσθημα και εμπειρία. Ειδικότερα, στο δίκτυο μπορούν να συμμετάσχουν παραγωγοί τυποποιημένων, συσκευασμένων, εμφιαλωμένων τροφίμων, οίνου και ποτών, ιδιοκτήτες επισκέψιμων χώρων παραγωγής τροφίμων, οίνου και ποτών, εμπορικά καταστήματα τροφίμων και ποτών και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης όπως εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ουζερί, καφενεία, ζαχαροπλαστεία και wine bars στα οποία προσφέρονται αιγαιοπελαγίτικα τοπικά εδέσματα ή τοπικά προϊόντα καθώς και κρασί από τα νησιά του Αιγαίου.
Υπογραμμίζεται ότι, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) από το 2001 έχει δημιουργήσει εξειδικευμένη Διεύθυνση «Agrisystems» με στόχο την κάλυψη των αναγκών διασφάλισης της ποιότητας στον πρωτογενή τομέα.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- Παρεμβάσεις για επενδύσεις, εξαγωγές και τόνωση της επιχειρηματικότητας προωθεί η κυβέρνηση
1 Φεβ. 2025 - 9:51 - Αδιάλειπτη προσφορά προς τον συνάνθρωπο
31 Ιαν. 2025 - 6:16 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Κυκλαδική Εταιρεία Ανάπτυξης
30 Ιαν. 2025 - 11:40 - Θα πρέπει να ξεκινήσει ένας στρατηγικός διάλογος για το μέλλον της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας
29 Ιαν. 2025 - 19:25 - Επιμελητήριο Κυκλάδων: Επισκέψεις από 189 χώρες δέχτηκαν διαδικτυακά οι επιχειρήσεις που προβάλλονται δωρεάν στο e-kyklades.gr
27 Ιαν. 2025 - 15:40