Άκρως αξιόλογη η πορεία της οικογενειακής επιχείρησης “το σπιτικό της Αγνής” στην Ερμούπολη

Αγάπη στην αυθεντική σπιτική συνταγή

Με κύρια συστατικά την ποιότητα της σπιτικής νοστιμιάς και την οικογενειακή συμμετοχή στην παρασκευή των εδεσμάτων, “το σπιτικό της Αγνής” συνεχίζει να λειτουργεί με επιτυχία μέχρι αι σήμερα στην Ερμούπολη της Σύρου.

Οι ιδιοκτήτες του, Αγνή, Νίκος και Χρήστος Ρούσσος, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στην επιχείρηση μίλησαν στην “Κοινή Γνώμη” για το κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων και γλυκισμάτων που διατηρούν, στο πλαίσιο μίας συνέντευξης που παραχώρησαν και η οποία προβάλλεται στο web tv.

Πλούσια γκάμα γλυκισμάτων και παραδοσιακών προϊόντων

Με πολύ μεράκι και αγάπη ξεκίνησαν το 2009 τη λειτουργία του δικούς τους “σπιτικού” στην περιοχή της Βάρης ενώ μετά από έναν χρόνο, από το 2010 μέχρι και σήμερα, “μετακόμισαν” στην Ερμούπολη προσφέροντας τις νόστιμες δημιουργίες τους από πιο κεντρικό σημείο. “Η σκέψη μας ήταν αυτή που γέννησε και το όνομα της επιχείρησης” δηλώνει εξ αρχής η κ. Αγνή Ρούσσου, εξηγώντας πως πρόθεση αποτέλεσε “η παρασκευή και η πώληση προϊόντων στους συμπολίτες μας, τα οποία θα είχαν σπιτικό χαρακτήρα”. Σημείωσε δε, πως οι συνταγές τους, από το Α έως και το Ω φέρουν σπιτική σφραγίδα, αφού όπως προσθέτει, “Τα περισσότερα προϊόντα είναι δικής μας παραγωγής ακόμη και τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται αφού και αυτά, τα δημιουργούμε εμείς”.

Στο ζαχαροπλαστείο μπορεί ο κάθε καταναλωτής να συναντήσει μεγάλη ποικιλία προϊόντων όπως τσουρέκια, κρουασάν αλλά και κάθε λογής κουλουράκια καθώς επίσης και γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, λεμονάδες, καφέδες, τούρτες αλλά και σιροπιαστά γλυκά.

Τόσο η ίδια, όσο και οι δύο γιοι της, πραγματοποίησαν ιδιαίτερη μνεία και στα παγωτά που παρασκευάζουν και προσφέρουν από τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν ενώ έμφαση έδωσαν και στην παραγωγή της κανελάδας, για την οποία μας ξενάγησαν στο εργαστήριό τους, παρουσιάζοντάς την στην κάμερα της “Κοινής Γνώμης” τη διαδικασία της δημιουργίας της. Επιπλέον, μίλησαν για τον τρόπο που μπορεί αυτό το ρόφημα να σερβιριστεί ή να αποτελέσει συστατικό σε γλυκά αλλά και σε δροσερά ποτά.

“Το σπιτικό της Αγνής” ταξιδεύει στο νησί

Αξίζει να σημειωθεί, πως “το σπιτικό της Αγνής” δεν είναι ένα απλό ζαχαροπλαστείο που λειτουργεί στα στενά όρια που δραστηριοποιείται η επιχείρηση, αλλά εξυπηρετεί και προμηθεύει με παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να κάνει μία εκδήλωση και θέλει να προσφέρει κέρασμα και μπουφέ στους καλεσμένους του. Όπως εξηγεί η κ. Ρούσσου, αρκεί κάποιος να τηλεφωνήσει ή να επισκεφθεί το κατάστημα και να επιλέξει τα γλυκίσματα και τα παραδοσιακά μεζεδάκια της αρεσκείας του.

Καταλήγοντας, στις δηλώσεις της, η κ. Ρούσσου, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Συριανούς που έχουν αγκαλιάσει την επιχείρησή της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου αλλά κι εμείς δεν εφησυχάζουμε. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε όλα τα επίπεδα και λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης προσπαθούμε να έχουμε και οικονομικές τιμές. Επιθυμία μας άλλωστε, είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο προς όλους που μας επιλέγουν και μας στηρίζουν”.