Η διαφορά στη ζαχαροπλαστική
- Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2014 - 06:10
Γλυκές δημιουργίες με αδιαφιλονίκητη βασίλισσα τη σοκολάτα και πολλοί ακόμα συνδυασμοί γεύσεων, οι οποίες ξεχωρίζουν για τη γευστική υπεροχή και την υψηλή ποιότητά τους, περιμένουν τους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής στη νέα “σκανδαλώδη γωνιά” της Ερμούπολης “Μελίκρατον”, με στόχο να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Πολλοί ήταν εκείνοι, που όταν αντίκρισαν για πρώτη φορά την επιγραφή του νεοαφιχθέντος ζαχαροπλαστείου στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, έσπευσαν στο διαδίκτυο για να αναζητήσουν την ετυμολογία της λέξης, η οποία προέρχεται από ένα γλυκό της αρχαιότητας, βασισμένο στο μέλι, στο γάλα και στα καρύδια.
Αγνές και απολαυστικές εμπειρίες
Ωστόσο, πίσω από το αρχαιοπρεπές όνομα της επιχείρησης, κρύβεται ένας γλυκός “ναός, τον οποίο δημιούργησαν με μεράκι, αγάπη και σεβασμό τα αδέρφια Βασίλης και Νίκη Θεοδωροπούλου από την Πάτρα, υποσχόμενα στους πελάτες τους αγνές και απολαυστικές εμπειρίες.
Το “Μελίκρατον” συστήθηκε στο κοινό της Σύρου στα τέλη του Ιουνίου, καταφέρνοντας από την πρώτη κιόλας στιγμή να κατακτήσει τις καρδιές όσων επιθυμούν να κυλιστούν στην “αμαρτία” της γαλλικής πατισερί, αλλά και να γνωρίσουν μοναδικές συνταγές από την Τουρκία, το Λίβανο και άλλες διεθνείς κουζίνες.
“Όλα τα γλυκά είναι δικής μας παραγωγής”, δηλώνει στο web της “Κοινής Γνώμης” η νεαρή ζαχαροπλάστης, η οποία μαζί με τον αδερφό της, ο οποίος έχει εντρυφήσει στο κομμάτι της αρτοποιίας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ευχαριστήσουν τους πελάτες τους.
Γερές βάσεις
Η ενασχόλησή της με τη ζαχαροπλαστική, ήταν ένα όνειρο που είχε από μικρή. Τόσο η ίδια όσο και ο Βασίλης κληρονόμησαν την αγάπη τους για το επάγγελμα από τον αρτοποιό πατέρα τους. Όπως εξηγεί, οι δυο τους πήραν την απόφαση να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση στη Σύρο, όπου οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι και δεκτικοί σε νέες προτάσεις και οι ρυθμοί πολύ πιο χαλαροί συγκριτικά με την Αθήνα.
“Βρίσκομαι στη Σύρο τα τελευταία τρία χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένη από το περιβάλλον”, υπογραμμίζει. Σημειώνεται ότι η κ. Θεοδωροπούλου έχει σπουδάσει ζαχαροπλαστική στην Αθήνα. Μετά το μεταπτυχιακό της στο ENSP (Ανώτερη Σχολή Ζαχαροπλαστικής της Γαλλίας) έκανε πρακτική σε πολλά ζαχαροπλαστεία της Ελλάδας, ενώ εργάστηκε επίσης σε γνωστό ζαχαροπλαστείο του νησιού, όπου μυήθηκε στην τοπική ζαχαροπλαστική.
“Έμαθα πάρα πολλά από τον Κώστα Βλαχάκη, ο οποίος εργάζεται μαζί με τον αδερφό μου Βασίλη, στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής που έχουμε στο Μάννα”, δηλώνει χαρακτηριστικά. Επιπρόσθετα, τονίζει ότι ο στόχος τους να παρουσιάσουν γλυκά, τα οποία να τρώγονται ευχάριστα και να μη λιγώνουν τον άλλον επετεύχθη, κάνοντας από την πρώτη στιγμή τη διαφορά ανάμεσα στις αντίστοιχες επιχειρήσεις του νησιού.
Ποικιλία γεύσεων
Σημειώνει δε ότι πέρα από παραδοσιακές γεύσεις και γλυκίσματα που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε, στο “Μελίκρατον” μπορεί να βρει κανείς από το στολίδι της ζαχαροπλαστικής με τη γαλλική φινέτσα και την εξαίσια γεύση, το μακαρόν, μέχρι καζάν ντιπί και λιβανέζικες συνταγές. Ωστόσο, η γκάμα των γλυκών δεν έχει σύνορα, αφού οι πελάτες έχουν επίσης την ευκαιρία να χάσουν τα μυαλά τους, δοκιμάζοντας γευστικές τάρτες με γεύση λεμόνι, μπεζέδες με μαστίχα, σοκολατένια εκλέρ και μοναδικά σιροπιαστά.
Όπως τονίζει η κ. Θεοδωροπούλου, το μυστικό της επιτυχίας είναι ο ενθουσιασμός, οι φρέσκες ιδέες και η όρεξη για δουλειά και κυρίως, οι αγνές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των γλυκών. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η κεντρικότατη τοποθεσία της επιχείρησης, η οποία παραμένει ανοιχτή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες για να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους του γλυκού.
“Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να είναι διαφορετικό και το περιβάλλον, όχι μόνο τα γλυκά μας. Ως εκ τούτου, είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι και από την τοποθεσία και από τους πελάτες μας”, καταλήγει.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- Στο επίκεντρο τα νέα καινοτόμα εργαλεία και ο εποικοδομητικός διάλογος
27 Φεβ. 2025 - 14:52 - Επιμελητήριο Κυκλάδων: Παρέμβαση προς το Υπουργείο Εργασίας για την ψηφιακή κάρτα εργασίας
26 Φεβ. 2025 - 15:06 - Τοποθέτηση παγκακίων στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής “Καρνάγιο”
26 Φεβ. 2025 - 6:14 - Επιμελητήριο Κυκλάδων: Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
24 Φεβ. 2025 - 17:50 - Συρρικνώνεται το Ελληνικό Νηολόγιο
24 Φεβ. 2025 - 15:23