Σύσκεψη εκπροσώπων του Δήμου Πάρου με μέλη της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων για την κρουαζιέρα

Αναγκαίες ενέργειες για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού

  • Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, 2015 - 06:10

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάρου με πρωτοβουλία του Δημάρχου, Μάρκου Κωβαίου για το θέμα της κρουαζιέρας στην οποία παρευρέθησαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) κ. Κόντες, ο Πρόεδρος της ΡΑΛ Καθηγητής κ. Μουτζούρης μαζί με μελετητές λιμενικών έργων από το τμήμα λιμένων του ΕΜΠ καθώς επίσης τοπικοί ναυτικοί πράκτορες, εκπρόσωποι φορέων παραγωγικών τάξεων του νησιού και εκπρόσωποι Αρχών λιμένος.

Επί τάπητος τέθηκαν πολλά ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του θαλάσσιου Τουρισμού και αφορούν άμεσα στην Πάρο, με τους εκπροσώπους του Δήμου να ενημερώνουν σχετικά με τις δυνατότητες του νησιού τους εκπροσώπους της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας.

Βελτιώσεις και παρατηρήσεις

Ειδικότερα, θέμα της σύσκεψης ήταν η βελτίωση της λιμενικής υποδομής του λιμένα Πάρου προκειμένου για την εξυπηρέτηση των κρουαζιεροπλοίων, καθώς και των άλλων χερσαίων υποδομών και υπηρεσιών που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών – τουριστών που καταφτάνουν με τα κρουαζιερόπλοια. Κατόπιν της ανταλλαγής απόψεων αξιολογήθηκαν αναγκαίες οι ακόλουθες ενέργειες: Η αξιοποίηση του προβλήτα μήκους 80 μέτρων, που υπάρχει στην Παροικιά, για εξυπηρέτηση των μικρών κρουαζιεροπλοίων, η τήρηση στον ως άνω χώρο των απαιτήσεων που προβλέπονται από τον Διεθνή Κώδικα ISPS για το Maritime Security, κατά τρόπο που να εξυπηρετείται και το μέρος των επιβατών – τουριστών που απο-επιβιβάζονται με τα tenders από τα αγκυροβολημένα κρουαζιερόπλοια, η τοποθέτηση ναυδέτου στον όρμο της Παροικιάς, η περαιτέρω εξέταση – μελέτη τοποθέτησης δεύτερου ναυδέτου στον κόλπο της Νάουσας, καθώς και η προβολή σημείων και χώρων στην ευρύτερη περιοχή του νησιού, τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρουν για τους επισκέπτες – τουρίστες, καθώς και η διοργάνωση εκδρομών προς αυτά.

Ετικέτες: