Επίσημη εκδήλωση εγκαινίων της ιστορικής δεξαμενής του Νεωρίου παρουσία κυβερνητικών στελεχών που μετέβησαν στη Σύρο

Μέλλον στη ναυπηγοεπισκευή μέσω της ανακαινισμένης “Βιολαντώ”

“Εδώ χτίζουμε για να κληροδοτήσουμε μέλλον” ανέφερε ο επενδυτής και πρόεδρος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας στην ομιλία του για τα εγκαίνια της ανακαινισμένης πλέον ιστορικής δεξαμενής “ΒΙΟΛΑΝΤΩ” που λειτουργεί στο Νεώριο, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων, που αγκάλιασαν τη “νέα εποχή του ναυπηγείου”.

Στη Σύρο για τα επίσημα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου, μετέβησαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αποστολάκης και ο Υφυπουργός Οικονομίας, κ. Πιτσιόρλας, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους κυβερνητικούς βουλευτές των Κυκλάδων (Μανιός, Συρμαλένιος).

Εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και φορέων καθώς επίσης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄ όπως και ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου έδωσαν το “παρών”, συμμετέχοντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της οποίας οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι επεσήμαναν τη σημασία της σταδιακής αναγέννησης της ναυπηγοεπισκευής στη χώρα, τονίζοντας παράλληλα και τη συνεργασία με τις ΗΠΑ σε γεωστρατηγικό/ γεωπολιτικό επίπεδο.

Εκ μέρους των εργαζομένων, μίλησε ο πρόεδρός τους, Αντώνης Χατζαντώνης, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη σελίδα του Νεωρίου, ευχαριστώντας θερμά και τον Πάνο Ξενοκώστα για την απόφαση επένδυσης στο ναυπηγείο της Σύρου.

Ο ίδιος απευθυνόμενος προς τους κκ Πιτσιόρλα και Αποστολάκη έκανε έκκληση να προωθήσουν τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης και το επίσημο “πέρασμα” του Νεωρίου στα χέρια του Ξενοκώστα.

“Παρακαλώ παραμερίστε την άρρωστη γραφειοκρατία, την άρρωστη ιδεοληψία μερικών δημοσίων υπαλλήλων και δημοσίων υπηρεσιών και κάντε το όνειρό μας, το όνειρο όλων των εργαζομένων πραγματικότητα” ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τέλος σε παρόμοιο τόνο και ο κ. Ξενοκώστας πρόσθεσε, πως, “Είμαστε σε διαδικασία ολοκλήρωσης. Ό,τι είναι εφικτό να γίνει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης”. Επανέλαβε δε, τη δέσμευσή του πως, “Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η μεταβίβαση οι εργαζόμενοι θα πάρουν στο ακέραιο ό,τι έχουμε συμφωνήσει”, κλείνοντας την ομιλία του κι ευχαριστώντας τους πελάτες – εφοπλιστές που πίστεψαν ξανά στο Νεώριο και την αναγέννησή του.

Τέλος, ο ίδιος υπενθύμισε ότι ως τώρα σε δέκα μήνες λειτουργίας πέρασαν 60 πλοία από το ναυπηγείο, ενώ για το 2019 ανέφερε πως στόχος είναι να έχουν επισκευαστεί 120 πλοία συνολικά.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.