«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Αχαΐα: Σε ασφυκτικό κλοιό τα καταστήματα - Στα πρόθυρα προστίμων για συνωστισμό

  • Πέμπτη, 11 Ιουνίου, 2020 - 06:26

Μπορεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όλα τα φώτα της δημοσιότητας να έπεσαν στο γνωστό μπιτς μπαρ της Μυκόνου, όπου επιβλήθηκε βαρύτατο πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ και λουκέτο δύο μηνών, λόγω συνωστισμού εκατοντάδων θαμώνων, όμως, είναι γεγονός ότι, παρόμοιες εικόνες, εκτυλίχθηκαν σε όλη την Ελλάδα και κυρίως, στην ευρύτερη παραλιακή περιοχή της Πάτρας. Χωρίς εξαλλοσύνες, αλλά με υπερσυγκέντρωση κοινού, κατά τρόπο που αναιρεί την ουσία των υγειονομικών περιορισμών. Δεν έχει ασφαλώς νόημα να εγκαθιστάς τραπέζια σε απόσταση, με πρόβλεψη για ανώτατο αριθμό καθημένων, και να καταλήγει ο κόσμος όρθιος, ο ένας δίπλα στον άλλον.

Συνωστισμός χιλιάδων ατόμων σε ημιυπαίθριους και εξωτερικούς χώρους μπαρ, ήταν η χαρακτηριστική εικόνα του τριημέρου, σε πολλά καταστήματα του Ρίου, όπου ο κόσμος βγήκε να διασκεδάσει, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα όλο το προηγούμενο διάστημα. Και βέβαια σαν να μη συμβαίνει και τώρα

Για πολλούς, περάσαμε από το ένα άκρο στο άλλο και εικόνες σαν και αυτές, προκαλούν τουλάχιστον ανησυχία, για τους κινδύνους που υπάρχουν και το τι μπορεί να ακολουθήσει, αν βρεθεί ένας ή περισσότεροι φορείς του κορονοϊού, μέσα σε τέτοιες συγκεντρώσεις πλήθους.

Σε κάποια καταστήματα, επικρατούσε το αδιαχώρητο, με τις αποστάσεις να έχουν πάει… περίπατο μαζί με τις προειδοποιήσεις των ειδικών.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως, στην οδό Ποσειδώνος, τα αυτοκίνητα μόλις που χωρούσαν για να περάσουν, ενώ στις εισόδους των καταστημάτων δεκάδες άτομα περίμεναν το ένα κολλητά στο άλλο, για να μπουν και να πιουν στη συνέχεια του ποτό τους και να χορέψουν, στοιβαγμένοι σε απόσταση αναπνοής.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Πάντως, από τους 40 ελέγχους που έκανε η Αστυνομία όλο το τριήμερο στην περιοχή, δεν διαπίστωσε καμία παράβαση και ως εκ τούτου, δεν επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο, σε αντίθεση με άλλες περιοχές. Οι έλεγχοι όμως, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και όπως πληροφορείται η «Π» θα είναι πιο στοχευμένοι.

ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

«Τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών», τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι για τις παραβιάσεις των μέτρων αποτροπής του συγχρωτισμού. «Τώρα, που μόλις ξεκινήσαμε να ξεμπλοκάρουμε την οικονομία μας και να δεχόμαστε κόσμο, δεν μπορούμε να στέλνουμε αυτό το μήνυμα. Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται πάντα», ξεκαθάρισε σημειώνοντας πως όποια θέματα του κυβερνητικού σχεδίου χρειάζονται αναθεώρηση στην πορεία, θα αναθεωρηθούν «αλλά το κύριο μέλημά μας είναι η δημόσια υγεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι έχουν μεγάλη ευθύνη τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πως πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες. «Πάμε σε αχαρτογράφητα νερά, πάμε βήμα- βήμα. Αν, όμως, εμείς που θέλουμε να επισκεφθούμε διαφορετικά μέρη στην πατρίδα μας, ή θέλουμε να προσκαλέσουμε ξένους επισκέπτες, αν εμείς, από τώρα, από αρχές Ιουνίου, δεν τηρούμε τους βασικούς μας κανόνες, πώς θα είμαστε αξιόπιστοι και πώς θα συνεχίσουμε όλο το επόμενο χρονικό διάστημα να λέμε ναι, ελάτε;», συμπλήρωσε.

Ενα πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε στην Δυτική Αχαΐα, τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν αστυνομικός δέχτηκε επίθεση από Ρομά, ενώ είχε μεταβεί στο σημείο, έπειτα από παράπονα περιοίκων, για διατάραξη ωρών κοινής ησυχίας, καθώς η μουσική που ακουγόταν από το σπίτι του, ήταν πολύ δυνατή επειδή έκαναν γλέντι.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 το πρωί της Κυριακής. Το περιπολικό είχε φθάσει εκεί προκειμένου να γίνουν συστάσεις στους ιδιοκτήτες του σπιτιού να χαμηλώσουν τη μουσική. Ο αστυνομικός ξαφνικά δέχτηκε γροθιές στο πρόσωπο από έναν άνδρα της παρέας που γλεντούσε μέχρι πρωϊας, ο οποίος στη συνέχεια προκάλεσε και φθορές στο περιπολικό κτυπώντας το και κλωτσώντας το.

Τελικά, ο δράστης συνελήφθη και πλέον αντιμετωπίζει διάφορες κατηγορίες, καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Το γλέντι, να υπενθυμίσουμε έγινε το βράδυ του Σαββάτου, στον οικισμό των Ρομά στην Κάτω Αχαΐα και συγκεκριμένα στην πλατεία Δύμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του δήμου δυτικής Αχαΐας, επικοινώνησαν με τις αρχές για το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ ήδη ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, έχει στείλει επιστολή σε όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες για τα υπαίθρια γλέντια και την όχληση που προκαλούν στους δημότες.

Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ετικέτες: