«ΠΡΩΤΗ ΗΛΕΙΑΣ»

Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας
  • Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2020 - 06:26

Απόγνωση και αβεβαιότητα επικράτησαν κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης  του Εμπορικού Συλλόγου Ολυμπίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς παρά το γεγονός ότι είμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού η κίνηση είναι μηδενική… όπως άλλωστε και η στήριξη για τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου και επισιτιστικού κλάδου που δραστηριοποιούνται   σε τουριστικές περιοχές και εξαρτώνται καθαρά από την τουριστική κίνηση.

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν οι ενέργειες οι οποίες  έχουν γίνει έως τώρα αλλά και αυτές που πρέπει να γίνουν, αφού τα μηνύματα από τις κρατήσεις των ξενοδοχείων είναι εντελώς αποθαρρυντικά, ενώ είναι πιθανό πολλές ξενοδοχειακές μονάδες να παραμείνουν κλειστές.

Κοινή απαίτηση όλων των παρευρισκομένων, ήταν να ζητηθεί από την κυβέρνηση   ουσιαστική ενίσχυση αυτή τη δύσκολη χρονιά, ώστε να διατηρηθούν στη «ζωή» οι επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο νομικός σύμβουλος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Παπαδημητρίου ο οποίος ενημέρωσε για τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τις οφειλές των επιχειρήσεων, τα ενοίκια αλλά και τους μελλοντικούς πιθανούς κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν μελλοντικά.

Στη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Χάρης Σπηλιόπουλος και Παναγιώτης Φλέσσας καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ολυμπίας Παναγιώτης Μαντάς.

Πέρα από την στήριξή τους οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν στο Σώμα το σκεπτικό και τους κύριους άξονες  παρεμβάσεων στη νέα κυκλοφοριακή μελέτη που θα υποβληθεί προς έγκριση στο Υπουργείο  Πολιτισμού.

Επίσης έγινε ενημέρωση σχετικά με την έναρξη εργασιών στο Μουσείο των  σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και το σχέδιο πόλης.

Ετικέτες: