“ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ” ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Αγρίνιο: Σύγχυση στην αγορά- «Ναυάγησε» το click away

  • Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:23

Μπορεί η προχθεσινή ημέρα, όπου το άνοιγμα των καταστημάτων ήταν προαιρετικό και ο καιρός στο Αγρίνιο δεν βοηθούσε, να μην ενδείκνυται για συμπεράσματα, αφού ελάχιστα ήταν τα καταστήματα που άνοιξαν, η ουσιαστική όμως πρεμιέρα του click away στο Αγρίνιο έγινε χθες και η εικόνα της αγοράς ήταν αποκαρδιωτική.

Το βασικό χαρακτηριστικό και για την πλειονότητα των καταναλωτών, αλλά και για σημαντική μερίδα των εμπόρων, ήταν η σύγχυση. Πολλά εμπορικά καταστήματα στο Αγρίνιο δεν άνοιξαν ούτε χθες, προφανώς μη έχοντας τρόπο να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές πωλήσεις ή μη έχοντας ασύρματο POS.

Άλλα καταστήματα άνοιξαν μόνο για συγκεκριμένες ώρες, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις παραγγελίες που είχαν, ενώ αρκετοί έμποροι, που λειτούργησαν με κανονικό ωράριο, βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να έχουν στην πόρτα τους πελάτες, που δεν είχαν προβεί σε ηλεκτρονική παραγγελία και τους ζητούσαν να δειγματίσουν προϊόντα στο πεζοδρόμιο… Βεβαίως να καταστήματα σύμφωνα με το νόμο «λειτουργούν» μόνο για παράδοση παραγγελιών.

Η εξελισσόμενη κατάσταση δεν δίνει καμία βάσιμη ελπίδα στον εμπορικό κόσμο να ανακάμψει από τις απώλειες του lockdown κατά την επερχόμενη εορταστική περίοδο. Είναι παρά φύσιν αυτή η λειτουργία, σχολίασε χαρακτηριστικά στη «Σ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, Σωκράτης Κωστίκογλου, τονίζοντας ότι έτσι γελοιοποιείται το εμπόριο. «Το λιανεμπόριο μπορεί να λειτουργήσει μόνο με φυσική παρουσία και αυτό ζητάμε από την Κυβέρνηση να γίνει έστω κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού» πρόσθεσε ακόμη ο Σ. Κωστίκογλου.

Δημήτρης Παπαδάκης