Ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου για τα νέα μέτρα στο νησί

  • Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021 - 21:36

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή 26/02/2021,  από το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας, η Σύρος μπήκε επισήμως στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου επιδημιολογικής επιβάρυνσης, μιας και το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε ιδιαίτερα αυξητική τάση στα θετικά κρούσματα.

Συνεπώς από το Σάββατο 27/02/2021 και μέχρι τις 08/03/2021 υπάρχουν αλλαγές στη λειτουργία των επιχειρήσεων λιανεμπορίου καθώς και στις μετακινήσεις των πολιτών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος θα ήθελε για την ενημέρωση των πολιτών και του καταναλωτικού κοινού να σας υπενθυμίσει τα εξής:

 

  • Η λειτουργία των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου θα γίνεται με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away).
  • Οι επιχειρήσεις πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων, και βιβλιοχαρτοπωλείων επιτρέπεται να λειτουργούν και με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside).  Πρόκειται για αγορές εντός του καταστήματος με ραντεβού. Οι “αγορές εντός" θα επιτρέπουν στον πελάτη να μπαίνει κανονικά εντός του καταστήματος κατόπιν ραντεβού και να αγοράζει το είδος ρούχου ή υποδήματος που έχει επιλέξει. Ο πελάτης ζητά ραντεβού από την επιχείρηση, η οποία εν συνεχεία καταχωρεί, είτε ηλεκτρονικά, είτε σε έγγραφο, το αίτημά του και αποστέλλει στον πελάτη, μήνυμα (SMS ή email), που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, β) Διεύθυνση, γ) ΑΦΜ.

Η αναμονή των πελατών εντός του καταστήματος, πέραν αυτών που θα έχουν προγραμματισμένο ραντεβού, απαγορεύεται.

Η επιλογή μετακίνησης παραμένει 2 στο 13033.

 

  • Σε κάθε περίπτωση επιτρέπονται: α) η λειτουργία επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών αποκλειστικά κατά το σκέλος που αφορά στην επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου, β) τα καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας κατόπιν ραντεβού, γ) τα περίπτερα, τα οποία δύνανται να λειτουργούν είκοσι τέσσερις (24) ώρες.
  • Ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

 

Το ωράριο των καταστημάτων καθορίζεται βάση των νέων δεδομένων ως εξής:

Από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00-17.30

Σάββατο 07.00-17.30

Κυριακή κλειστά.

 

  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Σύρο ορίζεται από τις 18.00 ως τις 05.00 το πρωί.

 

Θερμή παράκληση του συλλόγου μας, του εμπορικού κόσμου αλλά και όλων των φορέων του νησιού προς τους πολίτες, να τηρούνται πιστά και ευλαβικά όλα τα μέτρα που έχουν οριστεί. Ελπίδα και ευχή όλων μας η πατρίδα και το νησί μας να βγουν γρήγορα από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.

Οι επιχειρηματίες και οι έμποροι της Σύρου, ενωμένοι και πλήρως συνεπείς στις οδηγίες τήρησης των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της αγοράς και για άλλη μια φορά να σταθούν με αξιοπρέπεια, παρά τις πολλές αντιξοότητες, στο ύψος των περιστάσεων.