“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Λάρισα στα «κόκκινα» και η αγορά της στα «μαύρα»...

  • Παρασκευή, 12 Μαρτίου, 2021 - 06:23

Μουδιασμένη και υποτονική η πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων στην αγορά της Λάρισας Μουδιασμένη και υποτονική η πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων στην αγορά της Λάρισας.

Με απογοήτευση ως «αναγκαίο κακό» υποδέχτηκε η αγορά της Λάρισας την επιστροφή στο υβριδικά μοντέλα και τη διζωνική φάση λειτουργίας της. Τα επιβαρημένα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσίαζε ο νομός το τελευταίο διάστημα υποχρέωσαν τελικά την Πολιτεία να τον εντάξει στις «κόκκινες» περιοχές, να αυστηριοποιήσει τα μέτρα και να θέσει περιορισμούς στη δραστηριότητα του λιανεμπορίου. Αν και τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα, καθώς ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε για τον νομό την κατηγορία «Βαθύ κόκκινο» που θα σήμανε πως η αγορά θα «κατέβαζε ρολά», ωστόσο και τα νέα δεδομένα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Η Λάρισα στα «κόκκινα» και τα οικονομικά των εμπόρων στα «μαύρα»...

Σε κάθε περίπτωση από χθες και μέχρι τις 16 Μαρτίου τουλάχιστον, όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις της θα λειτουργούν με τις εναλλακτικές μεθόδους, του «click away» και του «click inside». Για τις μικρές επιχειρήσεις τα συγκεκριμένα μοντέλα συνιστούν διάψευση προσδοκιών, καθώς όπως επανειλημμένα έχουν επισημάνει ούτε το «click inside» ούτε ακόμη περισσότερο το «click away» συνιστούν λύση για την αγορά και απλά τα δέχονται ως «αναγκαίο κακό».

«ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ»

«Παρά την εναλλαγή των συνθηκών λειτουργίας της αγοράς, επί τα χείρω, εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε», τονίζουν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «δίχως αμφιβολία, η περίοδος των εκπτώσεων χωρίς ανοικτά καταστήματα στο κοινό δυσχεραίνει την προσπάθεια όλων, αφού πολλά είδη, εάν δεν δοκιμαστούν, δύσκολα πωλούνται και αγοράζονται. Ως έμποροι, είμαστε αναγκασμένοι να σεβαστούμε και να τηρήσουμε κάθε αναγκαίο μέτρο εντός καταστήματος, κάτι που όμως δεν μπορούμε να ελέγξουμε εκτός...» σχολιάζει στην «Ε» ο πρόεδρος του ΕΣΛ Χαρ. Παπαδόπουλος.

Αν και η μέθοδος του click away είναι γνωστή καθώς εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων στη Λάρισα, το click inside τίθεται σε ισχύ για πρώτη φορά στην περιοχή, με την αγορά χθες να είναι «μουδιασμένη», κάνοντας προσπάθεια να ξαναβρεί τους ρυθμούς της....