“ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ” ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Αγρίνιο: Αυξημένη η κίνηση στο κέντρο, συγκρατημένοι οι καταναλωτές

  • Τρίτη, 6 Απριλίου, 2021 - 06:27

Η αυξημένη κίνηση στο κέντρο του Αγρινίου, πρώτη ημέρα επανεκκίνησης του λιανεμπορίου δεν συνοδεύτηκε από το αντίστοιχο ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού για αγορές.

Συγκρατημένο εμφανίστηκε το αγοραστικό κοινό πρώτη ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων, όπως διαπίστωσε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σωκράτης Κωστίκογλου, μιλώντας στο “sinidisi.gr”. Απέδωσε το “μούδιασμα” που παρατηρήθηκε, ως ένα βαθμό, στον τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε να γίνονται οι αγορές θεωρώντας ότι για πολλούς λειτουργεί ως αντικίνητρο. Όπως τόνισε ο κ. Κωστίκογλου, ο εμπορικός κόσμος είναι καλά προετοιμασμένος να δίνει τις κατάλληλες οδηγίες στους καταναλωτές ώστε οι αγορές να γίνουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ευκολία.

Μια περιήγηση στους δρόμους του κέντρου γύρω στις 11.30 το πρωί καταδείκνυε ότι περισσότεροι ήταν αυτοί που περίμεναν έξω από τράπεζες ή σχημάτιζαν ουρές για να πληρώσουν λογαριασμούς παρά εκείνοι που είχαν πρόθεση να ψωνίσουν. Για άλλους πάλι, το άνοιγμα της αγοράς σε συνδυασμό με τις καλές καιρικές συνθήκες λειτούργησε ως μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για βόλτα.

Από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου του Αγρινίου διατυπώνεται η ευχή να μην χρειαστεί και νέο κλείσιμο ενώ χαρακτηρίζεται η περίοδος του Πάσχα ως καθοριστική για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, δεδομένου ότι από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν δουλέψει ένα εξάμηνο. Για το λόγο αυτό, απηύθυνε κάλεσμα να στηριχθεί από τους καταναλωτές το τοπικό λιανεμπόριο.