“ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ” ΗΠΕΙΡΟΥ

Άνοιξε μόνο το 30% των καταστημάτων εστίασης στα Γιάννενα

  • Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021 - 06:22

Ως επιτυχημένο κρίνεται το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης στη χώρα μας από τη Δευτέρα του Πάσχα και η επόμενη προσδοκία όλων είναι η σταδιακή προσαρμογή της οικονομίας και κάθε κοινωνικής δραστηριότητας σε όλο και… περισσότερη κανονικότητα με την άρση των υφιστάμενων περιορισμών.

Μέτρα, αποστάσεις, κλειστή μουσική και τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους είναι τα χαρακτηριστικά των καταστημάτων εστίασης από την περασμένη Δευτέρα, εικόνα που δημιουργεί ικανοποίηση αλλά και ερωτηματικά στους επαγγελματίες του κλάδου…

Μόνο το 30% των επιχειρήσεων του κλάδου τέθηκαν σε λειτουργία στην πόλη των Ιωαννίνων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Καφέ Μπαρ, Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων Χρήστο Τάτση, ποσοστό μικρό ασφαλώς…

Το λειτουργούν μόνο 30% της εστίασης στα Γιάννενα συμβαίνει γιατί δε μπορεί να λειτουργήσουν επιχειρήσεις παρά μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ενώ υπάρχει και μια ασάφεια καθώς ο νόμος ορίζει πως λειτουργούν μόνο υπαίθριοι και όχι ημιυπαίθριοι χώροι. Επίσης τα μπαρ διατηρούνται ακόμα κλειστά λόγω του ισχύοντος ωραρίου.

Η εικόνα τέλος, δεν είναι αντιπροσωπευτική και για την κίνηση που καταγράφτηκε αυτές τις τρεις ημέρες, καθώς βρισκόμαστε ακόμα σε γιορτές.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ