Διαμαρτυρία Εμπορικού Συλλόγου Σύρου για τα νέα μέτρα στο λιανεμπόριο

  • Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, 2021 - 10:47

Από την αρχή της πανδημίας ο κλάδος μας, το λιανεμπόριο, είναι ο κλάδος που σήκωσε και σηκώνει μεγάλο βάρος, με τεράστιες δυσχερείς οικονομικές συνέπειες στα καταστήματα μας. Υπήρξαμε ένας από τους κλάδους με τις μεγαλύτερες απώλειες και ζημίες, παρόλα αυτά σταθήκαμε πάντα με συνέπεια και ήθος στην πιστή εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων που μας ζητήθηκαν και μας ζητούνται ακόμα.

Τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από όλο τον εμπορικό κόσμο της χώρας. Φορείς και επαγγελματίες με μία φωνή διαμαρτύρονται και αντιδρούν με σφοδρότητα. Πριν την κρίσιμη περίοδο των εορτών, περίοδο κατά την οποία όλοι περιμένουμε να κινηθεί η αγορά, αναγκαζόμαστε να κάνουμε τους «χωροφύλακες» στα καταστήματά μας. Δεν είμαστε εμείς οι έμποροι, ελεγκτικός μηχανισμός. Δεν αντέχουμε άλλο. Υπάρχουν δυσβάσταχτα χρέη, κοινωνική αναταραχή, προβλήματα ορθής λειτουργίας των επιχειρήσεών μας. ΦΤΑΝΕΙ! ΕΩΣ ΕΔΩ!

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Σύρου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του.

Η απαίτηση να αναλάβουμε εμείς τον ρόλο του αστυνόμου-ελεγκτή για την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του rapid test και της ταυτότητας (μόνο η αστυνομία έχει δικαιοδοσία να ζητά ταυτότητες στους πολίτες) για ταυτοποίηση στοιχείων για τους πελάτες μας (εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους) , προκειμένου να εισέλθουν στο κατάστημα, είναι απαράδεκτο και μόνο ως σκέψη.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ελευθερία στα μεγάλα πολυκαταστήματα super-market με δεδομένο τον συνωστισμό εκεί και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κόσμου, ενώ τα μικρά εμπορικά καταστήματα να παλεύουν να επιβιώσουν, με αποτέλεσμα να ενισχύεται και να γιγαντώνεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η Σύρος είναι μια περιοχή με πολύ χαμηλό ιικό φορτίο σε σχέση με άλλες περιοχές. Θεωρούμε άδικη για το νησί μας, την οριζόντια εφαρμογή μέτρων. Από την αρχή της πανδημίας ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου έχει επισημάνει πρωτίστως στον Πρωθυπουργό της χώρας και στους συναρμόδιους Υπουργούς, τη διαφορετικότητα των συνεπειών της πανδημίας από τόπο σε τόπο.

Οι συμπολίτες μας που μας στηρίζουν πάντα και είναι δίπλα «σε κάθε μικρό εμπορικό κατάστημα» του τόπου μας, είναι δεδομένο ότι θα προβληματιστούν με την δυσκολία των διαδικασιών της εισόδου στα καταστήματα, ενώ αντίθετα θα βρουν μεγάλη ευκολία για την είσοδο τους στα σούπερ-μάρκετ.  Για όλους τους παραπάνω λόγους,

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ !!!