“ΧΡΟΝΟΣ” ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η εστίαση μπαίνει ξανά στον «πάγο», σε απόγνωση οι επαγγελματίες της Ροδόπης

  • Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου, 2021 - 06:23

Η εστίαση μπαίνει ξανά στον «πάγο» από 3 Ιανουαρίου. Με τον τρόπο αυτό ερμηνεύει ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας Σπύρος Θυμικιώτης, την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση και σε ένα πρώτο σχόλιο στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm ανέφερε: «Όταν οργανώνεις μία μεγάλη γιορτή για τα Χριστούγεννα, περίοδο κατά την οποία ουσιαστικά ξεκινάει η δουλειά μας δε μπορεί σε μία μέρα να ανακοινώνεις νέα μέτρα. Από τη δική μας πλευρά αυτό είναι ένα φάουλ και φάουλ θα είναι και όλα αυτά που θα ακολουθήσουν από τις 03 Ιανουαρίου».

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες 23/12 ο υπουργός Υγείας κος Πλεύρης, με βάση τις εισηγήσεις τις επιτροπής, τα μέτρα θα εφαρμοσθούν σε δύο στάδια:

- Το πρώτο τίθεται σε ισχύ από σήμερα Παρασκευή 24/12 έως και τις 2 Ιανουαρίου.

- Το δεύτερο θα τεθεί σε ισχύ από τα ξημερώματα της 3ης Ιανουαρίου 2022 και μετά, κατόπιν εισήγησης της επιστημονικής επιτροπής, που θα επαναξιολογήσει τα δεδομένα σε συνεδρίασή της την Δευτέρα 27ης Δεκεμβρίου. Η μάσκα γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το μέτρο αφορά και τους κλειστούς χώρους όπως γυμναστήρια και εστιατόρια (κατά την είσοδο και όπου αλλού είναι εφικτό). Επίσης Ακυρώνονται όλες οι δημόσιες ψυχαγωγικές εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και των εορτών που είχαν προγραμματίσει η Δήμοι.

Μέτρα ξανά για την εστίαση

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου και μετά θα εστιάζουν κυρίως στη διασκέδαση. Ήδη ο κόσμος είναι φοβισμένος πριν τη λήψη αυτών των νέων μέτρων, θα πει ο κος Θυμικιώτης, επισημαίνοντας ότι εφόσον ληφθούν μέτρα αυτά πρέπει να τηρηθούν από όλους και όχι να είναι… ημίμετρα.

«Όταν εμείς κλείνουμε τα μαγαζιά μας στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων και μετά είναι γεμάτη από κόσμο η πλατεία ή το πάρκο, κάτι που ζήσαμε στην Κομοτηνή το προηγούμενο διάστημα,  κι εμείς θα πρέπει να προβούμε σε πιο δραστικές λύσεις. Δεν γίνεται να κλείνει η εστίαση και μετά ο κόσμος να συγκεντρώνεται κατά δεκάδες σε άλλους χώρους ή σε πάρτι σε σπίτια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ενδεχόμενο μεταξύ των μέτρων που θα ληφθούν από 3 Ιανουαρίου να είναι η επιβολή συγκεκριμένου ωραρίου στην εστίαση και διασκέδαση, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεποτοπωλών σημειώνει πως αυτό θα σημαίνει ότι η εστίαση υπολειτουργεί. «Ένα μπαρ δε μπορεί να δουλέψει μέχρι τις 12 το βράδυ», τονίζει.

Ο εκπρόσωπος του επαγγελματικού κλάδου κατέληξε πως οι επαγγελματίες πλέον αναμένουν τα αντίμετρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για την στήριξή τους, γιατί διαφορετικά δε θα μπορέσει κανείς να επιβιώσει.

Δήμος Μπακιρτζάκης