Στις κορυφαίες θέσεις στο Ντουμπάι το Συριανό μέλι Μελίσυρος

Στα DUBAI International Taste Awards 2022
  • Τετάρτη, 13 Ιουλίου, 2022 - 06:12

Στη «καρδιά» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το θυμαρίσιο μέλι Melisyros του παραγωγού Σκορδίλη Γεράσιμου εντυπωσιάζει για την εξαιρετικά υψηλή ποιότητά του!

Χρυσό βραβείο για το θυμαρίσιο μέλι & ασημένιο βραβείο για το μέλι φασκομήλου ανθέων!

Φέτος, η καρδιά της υψηλής γαστρονομίας χτύπησε στο Ντουμπάι, στον διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό «Dubai International Taste Awards», που βραβεύει τα καλύτερα και πιο ποιοτικά προϊόντα, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα gourmet τρόφιμα στον ανατολικό κόσμο.

Για το 2022, στο Ντουμπάι εξειδικευμένοι γευσιγνώστες και κριτές διεθνούς εμβέλειας στον κόσμο της γαστρονομίας, αξιολόγησαν μια πλειάδα προϊόντων μέσα από μια «τυφλή» διαδικασία γευσιγνωσίας, κατά την οποία αποφασίζουν ποια προϊόντα είναι άξια για διάκριση.

Στην κριτική επιτροπή μετέχουν πολύ σεβαστά ονόματα στο χώρο των υψηλά ποιοτικών τροφίμων από όλο τον κόσμο, με διεθνή αναγνώριση. Ενδεικτικά αναφέρονται η ειδικός και εξειδικευμένη στον τομέα τροφίμων Mai Moawad από την Αίγυπτο, ο φημισμένος Ιταλός chef Andrea Fioravanti του γνωστού Relais & Châteaux Lord Byron στη Ρώμη, η πολύ γνωστή Ινδή πολυτάλαντη συγγραφέας τρόπου ζωής και lifestyle Sonal Chhibber, ο καταξιωμένος Basel Abboud διευθυντής με περισσότερα από 23 χρόνια εμπειρίας στα Τρόφιμα και Ποτά σε ξενοδοχεία παγκόσμιας κλάσης όπως το Stella Di mare, ο Φινλαδικής καταγωγής chef Matthijs Stinnissen του φημισμένου εστιατορίου Boca, που εκπαιδεύτηκε από τους καλύτερους chef Aikens και Atherton του Ηνωμένου Βασιλείου και ίσως του κόσμου, o Μεξικανικής καταγωγής Josè Carlos Sierra Garcìa, πολύ γνωστός chef de Cuisine των Four Seasons, Marriott, Oberoi Hotels και Jumeirah Hotels, ο φημισμένος chef των Εμιράτων Eby Joseph με εντυπωσιακή πορεία στο Ντουμπάι, η chef Trisha Henault που έχει αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες σεφ κάτω των 30 ετών από την Caterer Middle East και έχει προταθεί για τα βραβεία αριστείας Marriott καθώς και ο Ασιατικής καταγωγής Howard Ko, γνωστός executive chef του αναγνωρισμένου ασιατικού εστιατορίου στο Ντουμπάι CÉ LA VI Dubai.

Στα DUBAI Taste Awards 2022 το θυμαρίσιο μέλι Μελίσυρος τιμήθηκε με χρυσό βραβείο και βαθμολογία 95 %, από τους διεθνείς κριτές του διαγωνισμού.

Και το μέλι φασκόμηλο ανθέων για μια ακόμη φορά τιμάται με μια σπουδαία διάκριση ασημένιου βραβείου και βαθμολογία 84 % στα DUBAI Taste Awards 2022.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του φημισμένου διαγωνισμού, δικαιώνει την προσπάθεια της οικογένειας της Μελίσυρος και του παραγωγού Σκορδίλη Γεράσιμου, ενώ επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως το θυμαρισίο μέλι Μελίσυρος ανήκει στην παγκόσμια ελίτ των gourmet τροφίμων.

Ένα τέτοιο διεθνές βραβείο ποιότητας σε έναν διαγωνισμό με παγκόσμιους ανταγωνιστές, είναι πολύ τιμητικό για μια Συριανή επιχείρηση ,έτσι μπορούμε να αναδείξουμε τα προϊόντα της Σύρου σε διεθνές επίπεδο και να πάρουν εισιτήριο για τις ξένες αγορές.

Ετικέτες: