Σπουδαία διάκριση για το αποστακτήριο Makryonitis Syros Distillery
- Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 2022 - 13:33
- / Eνημέρωση: 17 Δεκ. 2022 - 19:16
Σημαντικότατη διάκριση για το αποστακτήριο Makryonitis Syros Distillery και για το παλαιωμενο απόσταγμα 18.03, ανάμεσα σε όλα τα παλαιωμένα τσίπουρα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Γαστρονόμος: "Μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της γευσιγνωσίας ήταν αυτό το μικρό κυκλαδίτικο διαμαντάκι. Ο ταλαντούχος Νίκος Μακρυωνίτης φτιάχνει στη Σύρο ένα πεντανόστιμο απόσταγμα που θυμίζει μπράντι ή ουίσκι, χρησιμοποιώντας κυκλαδίτικη Μονεμβασιά, λίγο ντόπιο Ασύρτικο και Σεριφιώτικο. Η σοδειά 18.03 παλαιώνει για τρία χρόνια μέσα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια από δεύτερο χέρι –πριν φιλοξενούσαν κρασί από το Μπορντό–, σε ένα κελάρι στο φως, ώστε το τσίπουρο να ωριμάζει σχεδόν κάτω από τον κυκλαδίτικο ήλιο, συνθήκη μοναδική. Έχει πολύ πλούσια γεύση, που θυμίζει σταφίδες, είναι μπαχαρένιο και βοτανικό, με μακρά επίγευση και μεταξένια υφή. Φτιάχνονται μόνο 700 φιάλες. Ν. Δ.".
Δείτε εδώ την αναφορά.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- Επιμελητήριο Κυκλάδων: Διεξαγωγή σεμιναρίων ΕΦΕΤ για υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων
14 Ιαν. 2025 - 11:29 - Η ακρίβεια πλήττει την εστίαση
12 Ιαν. 2025 - 12:04 - Καθοριστικό το 2025 για την επόμενη ημέρα της ελληνικής ακτοπλοΐας
11 Ιαν. 2025 - 14:49 - Ρεύμα: "Κλείδωσε" η επιδότηση στα επαγγελματικά τιμολόγια
9 Ιαν. 2025 - 13:16 - Airbnb: Χιλιάδες ακίνητα βγαίνουν από τις πλατφόρμες
9 Ιαν. 2025 - 8:32