Πρόταση απομάκρυνσης των παράνομων κατασκευών από την αρμόδια Κοινότητα, μετά από αιτήματα επιχειρηματιών και απάντηση της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων

“Καταργείται” το beach volley στη Βάρη

Την απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών beach volley ζητούν επιχειρηματίες της περιοχής από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, μέσω σχετικής γνωμοδότησης – πρότασης που έλαβε η αρμόδια Κοινότητα, στην τελευταία συνεδρίασή της.

Σύμφωνα με τη συζήτηση στην Κοινότητα, οι επιχειρηματίες επιμένουν στην απομάκρυνση των ογκωδών κατασκευών, προκειμένου το κατειλημμένο τμήμα να αποδοθεί στους λουόμενους τη θερινή περίοδο, καθώς η παραλία της Βάρης συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών καθημερινά.

Η αρμόδια Κοινότητα έλαβε σχετική απόφαση, μετά από ερώτημα στον Δήμο, ο οποίος με τη σειρά του απευθύνθηκε στην Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων.

Η πλευρά της Κτηματικής Υπηρεσίας επισημαίνει τον παράνομο χαρακτήρα των κατασκευών και ζητά άμεσα να “ελευθερωθεί” ο χώρος.

Αναλυτικά η απάντηση της Κτηματικής έχει ως εξής: “Οι εν λόγω κατασκευές είναι παρανόμως υφιστάμενες και θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από τον υπαίτιο/ους κατασκευής των και να αποκατασταθεί πλήρως ο περιβάλλοντας χώρος και να επανέλθει στην πρότερα φυσική του κατάσταση. Σε περίπτωση μη ανεύρεσης των υπαιτίων, η απομάκρυνση των κατασκευών δύναται να πραγματοποιηθεί από το Δήμο Σύρου–Ερμούπολης. Στην περίπτωση αυτή, παρακαλούμε όπως ενημερωθεί έγκαιρα η υπηρεσία μας, ώστε να παρευρίσκεται υπάλληλός της στον χώρο των εργασιών”.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο χώρος άμεσα πρέπει να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση ώστε προσεχώς να χρησιμοποιηθεί από λουόμενους.