Ημέρες γαστρονομίας στο “Ηλιοβασίλεμα” του Κ. Μπουγιούρη

  • Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2023 - 18:03
  • /   Eνημέρωση: 20 Ιουν. 2023 - 7:39

Μία μοναδική εμπειρία στον υπέροχο κόσμο της γαστρονομικής δημιουργίας που προσφέρει το εστιατόριο “Ηλιοβασίλεμα” στον Γαλησσά της Σύρου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι δημοσιογράφοι και οι εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, προσκεκλημένοι του ιδιοκτήτη και σεφ, Κώστα Μπουγιούρη.

Σε συνέχεια του βραβείου “Ελληνικής Κουζίνας 2023” που απέσπασε το “Ηλιοβασίλεμα” στη σχετική διοργάνωση και μετά από την τελετή απονομής των βραβείων στα εστιατόρια της χώρας που ξεχώρισαν, ο κ. Μπουγιούρης παρέθεσε ένα υπέροχο δείπνο στους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Σύρου, με βάση του, τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα.

Ο ίδιος φιλόξενος όπως πάντα συνομίλησε με τους δημοσιογράφους. 

Υπενθυμίζεται πως οι Κυκλάδες απέσπασαν 30 βραβεία στο συγκεκριμένο διαγωνισμό και το “Ηλιοβασίλεμα” ήταν το μοναδικό εστιατόριο από τη Σύρο

Απολαύστε σε εικόνες τα υπέροχα πιάτα και δείτε αναλυτικά το μενού.

 

MENU DEGUSTATION Πέμπτη, 15-06-2023

Ψωμί χωριάτικο ζυμωτό

Έναρξη: Αφιέρωμα στα τυριά της Σύρου

Σαλάτα χωριάτικη με βασιλικό, τοματίνια, ταλιάτα αγγουριού και ξινό τυρί Σύρου (Armeo)

Σαλάτα φασολάκια, με δυόσμο, βασιλικό , ξινό τυρί Σύρου (Αrmeo) και βινεγκρέτ πετιμέζι

Λουκουμάδες Σαν Μιχάλη (8μήνη ωρίμανση, μαλακό)

Σαν Μιχάλη Παλαιωμένο, 18μηνης ωρίμανσης

Κρασί: Αιώνας ροζέ , Φρέρης Wines βιολογικό κρασί Σύρου, μονεμβάσια, μανδηλαριά, μαυροτράγανο, κόκκινα και εξωτικά φρούτα, ελαφρύ σώμα

Μέρος Ά: Αφιέρωμα στα ψάρια

Κακαβιά με ροφό

Λακέρδα σε άλμη (παλαμίδα)

Μπριζόλα, φιλέτο τόνου, με συνοδεία αλμύρας και αχινού

Ριζότο αστακού, με κολοκύθι και αγριμάραθο

Κρασί: Σαν τα Μάραθα, οινοποιείο Χατζάκης Ασύρτικο, λαϊμ, λεμόνι, γκρεϊπφρουτ, περγαμόντο, λευκόσαρκο ροδάκινο, μέτρια αρωματική ένταση, μέτριο σώμα, έντονα λιπαρό, με έντονη οξύτητα και ορυκτότητα

Μέρος ‘Β : Αφιέρωμα στο κρέας

Μοσχαράκι μάγουλα κριθαρότο

Αρνάκι, φρικασέ

Κρασί: Μαυροτράγανο, Κτήμα Σιγάλας – Σαντορίνη Κόκκινα φρούτα, μπαχαρικά, πικάντικο τελείωμα, πλούσιες τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα και ορυκτότητα

Επιδόρπια

Εκμέκ Κανταϊφι, παγωτό καϊμάκι, πραλίνα φουντουκιού σιρόπι τζίντζερ και φιστικί Αιγίνης

Σοκολατόπιτα, με καραμέλα και παγωτό βανίλια

Λουκούμι Συριανό, με φράουλα και σαντιγί βανίλια

Χαλβαδόπιτα, με λεμόνι, μαντολάτο και μαρμελάδα πορτικάλι

Επιδόρπιος Οίνος: Vinsantο, Κτήμα Αργυρού