Δημήτρης Καπούνης στο Open: "Η γραβιέρα της Νάξου στην πρώτη δεκάδα των καταλόγων του Taste Atlas"

  • Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, 2023 - 18:26

Πολύ ψηλά στην πρώτη δεκάδα καταλόγων του Taste Atlas με τα καλύτερα τυριά όλου του κόσμου τερμάτισε, ξανά, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και για αυτό το σπουδαίο της επίτευγμα μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δημήτρης Καπούνης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας μέσα από το ολοκαίνουργιο τυροκομείο της Ε.Α.Σ., το οποίο ξεκίνησε να δημιουργείται την φετινή χρονιά ενώ θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη, ο Δ. Καπούνης τόνισε: «Αυτή η επιτυχία οφείλεται στους κτηνοτρόφους μας, στους τυροκόμους μας, στη Διοίκηση της Ένωσης και στο καταναλωτικό κοινό, που επιλέγει την… βασίλισσα Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ.! Είμαστε 98 χρόνια στον χώρο των τυριών. Είμαστε Ένωση, είμαστε συνεταιρισμός και προσέχουμε. Δεν πάμε να κερδίσουμε, οι κτηνοτρόφοι κερδίζουν από όλο αυτό. Προσπαθούμε, όσο μπορούμε, να στηρίξουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους εδώ στη Νάξο γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα. Όμως, το έχουμε καταφέρει και θεωρώ ότι θα παλέψουμε και τα επόμενα χρόνια».

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε και ο Αντιπρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Ιάκωβος Βαλέρης, που δήλωσε: «Ακριβώς επειδή είναι τόσο ποιοτική η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου, εξάγεται σχεδόν σε όλον τον κόσμο, από την Αυστραλία μέχρι την Αμερική και τον Καναδά και βέβαια σε όλη τη δυτική Ευρώπη».

 

 

Ετικέτες: