Πολιτιστικός τουρισμός: Ισχυρή ανάπτυξη μέχρι το 2031 - Τι δείχνει έρευνα

  • Σήμερα - 13:22

Η αγορά πολιτιστικού τουρισμού θα αποτιμηθεί σε 6.952 εκατ. δολάρια μέχρι το τέλος του 2024 και αναμένεται να φτάσει τα 17.720 εκατ. δολάρια μέχρι το 2031, παρουσιάζοντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 14,3%.

Αυτό αποκαλύπτει η έρευνα αγοράς της Coherent Market Insights (CMI) με τίτλο “Παγκόσμια Αγορά Πολιτιστικού Τουρισμού 2024, Ευκαιρίες Ανάπτυξης και Πρόβλεψη”.

Bασικές τάσεις :

Υπερ-εξατομίκευση

Τα δεδομένα και η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπουν εξαιρετικά εξατομικευμένες πολιτιστικές διαδρομές και προτάσεις. Αυτό το επίπεδο προσαρμογής ενισχύει την ικανοποίηση των ταξιδιωτών και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις.

Συνειδητός καταναλωτισμός

Οι επισκέπτες θέλουν ολοένα και περισσότερο να υποστηρίξουν τις τοπικές κοινότητες και να βιώσουν τον πολιτισμό. Ως εκ τούτου αναπτύσσονται συνεργασίες με βιοτέχνες και κοινωνικές επιχειρήσεις για να καλύψουν αυτή τη ζήτηση.

Νέα σύνορα πολιτιστικής κληρονομιάς

Οι κάποτε παραμελημένες περιοχές αναπτύσσουν σχέδια πολιτιστικού τουρισμού με επίκεντρο το φαγητό, τη μουσική και τη λαογραφία. Πρώιμες ιστορίες επιτυχίας από την Ασία και τη Λατινική Αμερική δείχνουν τεράστιο αναξιοποίητο δυναμικό.

Βιώσιμες υποδομές

Οι πράσινοι οικοδομικοί κώδικες και οι επενδύσεις σε βατούς δημόσιους χώρους ενισχύουν τους αστικούς πολιτιστικούς προορισμούς ενώ παράλληλα προστατεύουν το μέλλον από τους κλιματικούς κινδύνους.

tourismtoday.gr