Επιστολή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου προς τον Γιάννη Μαχαιρίδη

"Εξαιρείται το προσωπικό από τη διαθεσιμότητα"

Την εξαίρεση του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το μέτρο της διαθεσιμότητας, ανακοίνωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Τσάρτας, μέσω επιστολής που απέστειλε προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη.

Ο κ. Τσάρτας επιπλέον ευχαριστεί τον κ. Μαχαιρίδη για τη συμβολή του στη μη εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ, κατ’ εφαρμογή του ν. 4172/13, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
“Το γεγονός αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη θεσμική αναγνώριση από την Πολιτεία της ιδιαίτερης ταυτότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του μοναδικού ελληνικού, δημόσιου, πολυνησιωτικού Πανεπιστημίου και την ανάγκη της περαιτέρω ενίσχυσής του.
Η συμπαράσταση και η υποστήριξή σας προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει είναι για εμάς πολύτιμη και προσβλέπουμε σε αυτή”, επισημαίνει ο Πρύτανης.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο χειμώνα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από πιέσεις είχε πετύχει να εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι τόσο της Περιφέρειας, όσο και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο κ. Μαχαιρίδης στις πιέσεις που είχε ασκήσει, είχε θέσει ως κύριο λόγο της εξαίρεσης, το θέμα της νησιωτικότητας.