Δημιουργικότητα και καινοτομία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου

Ημερίδα με θέμα “Η διδασκαλία ως δημιουργία” διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου με την επιστημονική ευθύνη της σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων Κυκλάδων, Παρασκευής Δεληκάρη και τη συμμετοχή του Περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, κ. Δ. Μεσσάρη, της Προϊσταμένης Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, κ. Τσ. Καράκιζα και πολλών εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων από τα νησιά των Κυκλάδων.

Η επιμορφωτική Ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων αποτέλεσε συνέχεια των δράσεων που περιλαμβάνονται στο Σχεδιασμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου με σκοπό την απόκτηση δεξιοτήτων από τους εκπαιδευτικούς, που θα εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική πράξη προς την κατεύθυνση του Σχολείου το οποίο προωθεί τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Η θεματική ποικιλία της επιμορφωτικής Ημερίδας αφορούσε κυρίως στην εξοικείωση των εκπαιδευτικών με εργαλεία και μεθόδους διδασκαλίας που εξασφαλίζουν στην εκπαιδευτική διαδικασία ευελιξία, διαθεματικότητα και προάγουν τη δημιουργικότητα και την αυτονομία των μαθητών.