50 συμμετοχές στον μαθητικό διαγωνισμό για τον El Greco

H Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, στο πλαίσιο του εορτασμού του “Έτους Ελ Γκρέκο”, όπως ορίστηκε από την UNESCO με αφορμή τη συμπλήρωση τετρακοσίων ετών από το θάνατό του, προκήρυξε, μετά από πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωροθέου, Μαθητικό Προαιρετικό Διαγωνισμό Γραπτού Δοκιμίου και Εικαστικής Δημιουργίας με θέμα:

«ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΔΟΜΗΝΙΚΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ) ΑΠΟ ΤΑ ΨΑΡΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των Συριανών μαθητών για την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου τους, η ενεργοποίησή τους για να ανακαλύψουν τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο μέσα από τη ζωή και το έργο του, η ενθάρρυνση της δημιουργικής και καλλιτεχνικής έκφρασης καθώς και η ανάπτυξη των ερευνητικών δεξιοτήτων τους.

Οι Συριανοί μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανταποκρίθηκαν στο διαγωνισμό περισσότερες από 50 συμμετοχές. Από τα γραπτά δοκίμια και τα εικαστικά έργα των μαθητών θα επιλεγούν τα οχτώ (8) καλύτερα τα οποία θα βραβευτούν με ισάριθμα χρηματικά βραβεία που θα διατεθούν από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

H Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου μέσα από τη συνεργασία της με τοπικούς φορείς καθιστά το σύγχρονο Σχολείο σημαντικό χώρο γνώσης και δημιουργίας ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει νέες προοπτικές για την τέχνη στην εκπαίδευση.