Λογοτεχνικός διαγωνισμός από τον Μορφωτικό & Κοινωνικό Σύλλογο Μήλου

Συγγραφικός “αέρας” στις Δυτικές Κυκλάδες

Την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τις συγγραφικές τους ικανότητες θα έχουν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και ενήλικες άνω των 18 ετών από τη Μήλο, την Κίμωλο, τη Σίφνο, τη Σέριφο και την Κύθνο.

Ο Μορφωτικός & Κοινωνικός Σύλλογος Μήλου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, προκηρύσσει Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με εμβέλεια τα νησιά των δυτικών Κυκλάδων. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος με: ποίημα (ομοιοκατάληκτο ή μη), μικρή ή μεγάλη ποιητική συλλογή (με ή χωρίς ομοιοκαταληξία) και διήγημα. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος με ένα έργο τους σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες, είτε και σε όλες τις κατηγορίες, με ένα έργο τους για κάθε κατηγορία.

Τα έργα των ενδιαφερομένων θα πρέπει να είναι αδημοσίευτα και να μην έχουν βραβευτεί σε άλλο παρόμοιο διαγωνισμό του εσωτερικού ή του εξωτερικού.

Έκταση των έργων

Το κάθε ποίημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις δέκα στροφές από πέντε στίχους η κάθε στροφή. Το κάθε διήγημα δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο των δέκα σελίδων. Μικρή ποιητική συλλογή, θεωρείται εκείνη η οποία μπορεί να είναι από τρία μέχρι πέντε ποιήματα, έκτασης επίσης μέχρι δέκα στροφές το κάθε ποίημα, από πέντε στίχους η κάθε στροφή. Μεγάλη ποιητική συλλογή είναι αυτή η οποία μπορεί να είναι από έξι μέχρι δέκα ποιήματα, επίσης μέχρι δέκα στροφές το κάθε ποίημα και από πέντε στίχους η κάθε στροφή.

Υποβολή των έργων

Τα έργα που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, θα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα σε λευκή κόλλα Α4, σε πέντε αντίτυπα και υπογεγραμμένα από τον δημιουργό, ο οποίος θα χρησιμοποιεί ψευδώνυμο. Ειδικά για διηγήματα, θα πρέπει να υπάρχει αρίθμηση σελίδων. Τα έργα θα σταλούν σε κλειστό φάκελο με την ένδειξη «Για τον 1ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό» και δίπλα ανάλογα το γράμμα (Μ) εντός παρενθέσεως για τους μαθητές ή το γράμμα (Ε) εντός παρενθέσεως για τους ενήλικες, με την ανάλογη κατηγορία έργων. Στη θέση του «αποστολέα» θα υπάρχει μόνο το ψευδώνυμο και στη θέση του «παραλήπτη» η επωνυμία και η διεύθυνση του Συλλόγου όπως παρακάτω :

ΠΡΟΣ : Τον Μορφωτικό & Κοινωνικό Σύλλογο Μήλου
ΠΛΑΚΑ – ΜΗΛΟΣ
Τ.Κ.: 84800 ΜΗΛΟΣ
Για τον 1ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό (Μ) ή (Ε)
Ποίημα ή Ποιητική
συλλογή ή Διήγημα
Στον ίδιο φάκελο με τα έργα, θα εμπεριέχεται άλλος μικρότερος φάκελος, σφραγισμένος, ο οποίος εξωτερικά θα αναφέρει μόνο το ψευδώνυμο του δημιουργού και εσωτερικά θα περιέχει τα πραγματικά του στοιχεία.

α. Ονοματεπώνυμο
β. Διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας και τυχόν e-mail

Τα έργα θα πρέπει να αποσταλούν στην παραπάνω διεύθυνση με απλή αλληλογραφία και όχι συστημένη, το αργότερο μέχρι τις 31-05-2015 (ημερομηνία ταχυδρομείου).

Η αξιολόγηση των έργων, θα γίνει από ειδική τριμελή Επιτροπή εντός του μηνός Ιουλίου του 2015. Τα ονόματα της Επιτροπής δεν θα γνωστοποιηθούν πριν την ημέρα της απονομής των βραβείων.

Βραβεία των έργων

Θα υπάρχει ένα βραβείο για κάθε κατηγορία έργου. Στα τα υπόλοιπα έργα, που δεν θα βραβευθούν θα απονεμηθεί έπαινος. Για τη βράβευση των έργων Θα πραγματοποιηθεί μικρή εκδήλωση, στην οποία θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες έγκαιρα με e-mail ή επιστολή ή τηλεφωνικά, προκειμένου να παρευρεθούν στην εκδήλωση, εάν επιθυμούν και να παραλάβουν το βραβείο τους.

Ετικέτες: